Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Reilun vuoden golfammattilaisena pelannut Morikawa sinetöi rakettimaisen nousunsa maailman huipulle

Amerikkalaisgolfaaja Collin Morikawa äityi liki ihmetekoihin miesten golfvuoden ensimmäisessä arvoturnauksessa, PGA:n mestaruuskilpailussa. Vasta 14 kuukautta golfammattilaisena elänyt Morikawa löi sunnuntain päätöskierroksella neljän birdien päälle yhden eaglen ja jyräsi ensimmäiseen major-voittoonsa vasta uransa toisessa arvoturnauksessa.

Morikawa kruunasi kierroksensa 16. reiän eagle-lyönnillä. 23-vuotias pelaaja nousi kärkikahinoihin jo lauantaina, kun hän käytti kierrokseensa vain 65 lyöntiä (viisi alle parin). Sunnuntaina Morikawa pani vielä lyönnin paremmaksi.

– Tämä on ihmeellistä. Tämä on ollut elämäni tavoitteena, tietysti sitä pienenä lapsena katseli kaikkia ammattilaisia. Tätä olen aina halunnut tehdä, Morikawa iloitsi.

Morikawa nappasi ensimmäisen mestaruutensa tutulla seudulla San Franciscossa, sillä Los Angelesissa varttunut pelaaja opiskeli Berkeleyssä.

Sensaatiomaisen nousun lajin huipulle tehneen Morikawan vireestä saatiin näytteitä jo alkukesästä, kun PGA-kiertueen kausi jatkui Amerikassa. Morikawa taipui kesäkuussa kiertueen paluuturnauksen voittotaistossa Daniel Bergerille, mutta vei heinäkuussa Ohiossa järjestetyn turnauksen voiton Justin Thomasin nenän edestä. Jo viime vuonna Morikawa voitti yhden PGA:n turnauksen.

Johnson jälleen kakkonen

Jaetulle kakkossijalle kahden lyönnin päähän Morikawasta jäivät englantilainen Paul Casey ja kolmen kierroksen jälkeen johtanut kestomenestyjä Dustin Johnson, jolle kakkossija oli jo uran neljäs major-turnauksissa.

Casey pelasi 66 lyönnin kierroksen ja oli lähellä nousta ensimmäiseksi englantilaispelaajaksi yli 100 vuoteen, joka voittaa PGA:n arvoturnauksen.

– Collinille on nostettava hattua. Kun hän ilmestyi kiertueelle, minä ja monet muut tiesimme, että tässä on jotain erityistä. Hän todisti sen tänään, Casey kehaisi.

Turnauksen kolmatta peräkkäistä mestaruutta jahdannut Brooks Koepka suli pahanpäiväisesti. Lauantain jälkeen Morikawan kanssa jaetulla neljännellä sijalla ollut Koepka suhaisi kuusi bogia ja putosi jaetulle 29. sijalle.

Koronaviruksen sekoittaman golfkauden arvoturnaukset jatkuvat miesten osalta syyskuussa järjestettävällä US Openilla.