Pyöräilylupaus Hänninen päätti kovan koitoksen kokonaiskisan 14. sijaan: "Tämä antoi luottoa"

Maantiepyöräilyn korkeimman kilpatason eli World Tourin ainoa suomalainen miesajaja Jaakko Hänninen päätti koronatauolta paluun sunnuntaina, kun kolmipäiväinen Tour de l'Ain -etappikisa Ranskassa päättyi kolmen kovan nousun etappiin. Loppuvaiheissa kärkiporukasta pudonnut Hänninen taisteli helteisen päätösetapin sijalle 17, ja kokonaistuloksissa 23-vuotias Hänninen oli 14:s.

Elokuun lopulla alkavaan Ranskan ympäriajoon valmistava Tour de l'Ain houkutteli mukaan useita huippuajajia, mutta Hänninen ei yhtenäkään päivänä arastellut kovassa porukassa. Lauantaina hän oli pitkään mukana irtiotossa ja sai myös yksin johtaa etappia, ja päivän päätteeksi hänet nimettiin etapin aggressiivisimmaksi eli "yritteliäimmäksi" ajajaksi.

– Minulla oli suunnitelmissa olla tuolla toisella etapilla irtiotossa koko päivä. Ja se toteutui lähes kokonaan. Viimeisessä nousussa sain pilkottua irtiottoryhmän ja pääsin ajamaan omaa rytmiä tarkoituksella, että mäen päällä kestäisin vielä kärkiryhmässä. Sen verran kuitenkin pitkä, yli 100 kilometrein hatka painoi jaloissa, että oli tyydyttävä tulemaan maaliin kakkosporukassa, Hänninen kertoi tiedotteessa.

Vahvana mäkimiehenä tunnettu Hänninen oli kisan mäkipisteissä lopulta kuudes. Kokonaiskilpailun voittoon polki Slovenian Primoz Roglic ennen kolumbialaisia huippukiipijöitä Egan Bernalia ja Nairo Quintanaa. Hänninen jäi kärkimiehistä kokonaisajoissa lopulta yhdeksisen minuuttia.

– Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen tämän hetken kuntoon. Joukkueemme korkean paikan leiri heinäkuussa tuntui tulevan hyvään saumaan. Vielä puutuu napsu, että pystyy kinnaamaan ehdottoman kärjen vauhtia. Kuitenkin olin tässä kilpailussa oman joukkueen paras ajaja. Tämä antoi luottoa omaan kuntoon ja tuleviin kilpailuihin, Hänninen iloitsi.

Giro odottaa, SM jää väliin

Hänninen ajaa seuraavaksi ensi lauantaina Italiassa World Tour -kisan Il Lombardian, ja loppusyksylle ohjelmaan on tullut myös erityisen herkullinen koitos: maantiepyöräilyn kolmeen suureen ympäriajoon lukeutuva Giro d'Italia eli Italian ympäriajo. Jos korona vain sallii, toukokuulta siirretty Giro ajetaan 3.–22. lokakuuta.

SM-kisoissa 21.–23. elokuuta Hännistä ei nähdä. Nizzassa asuvalle polkijalle matkustus kotimaahan on hankalaa koronatilanteen tuomien karanteenien ja rajoitusten takia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut