Hotshot Lucan voitokas paluu Jokimaalla

Jere Törmänen

Jokimaan raveissa Toto4-pelin avauskohteessa kilpaili sunnuntaina ainoastaan kuusi hevosta, mutta tapahtumia riitti alusta alkaen. Tauolta palannut ikäluokkatähti Hotshot Luca eteni keulaan, kun kierros oli jäljellä, ja irtosi lopussa helposti vastustajiltaan.

– Suomessa joutuu ajamaan sadoista euroistakin kovaa, ohjastaja Mika Forss aloitti.

– Vajaa kierros jäljellä mahduimme nousemaan sisältä toiselle ja pääsimme keulaan. Tämä on vähän sellainen jätkä ja jää usein lopussa hieman odottelemaan, mutta sanoin oriille, että juostaanpa nyt tosissaan maaliin asti. Hevonen on tosi hienolla mallilla, ja on jännä nähdä, millainen kausi on edessä. Ennusmerkit ovat hyvät, hän jatkoi.

Valmentaja Aripekka Pakkanen vahvisti, että kaikki isot kisat kiinnostavat.

– Mutta hevosen itsensä pitää näyttää, että se kuuluu niihin lähtöihin. Toivotaan, että ori nousee ainakin Suomessa ihan ykköstasolle. Suur-Hollola-ajo on kauden päätähtäin, Pakkanen kertoi.

Myös toisen kohteen voitto meni Pakkasen talliin, kun Ari Moilasen ajama Queen Of Pirates vei keulapaikalta maaliin saakka.

– Tämä on tosi vauhdikas tamma, mutta se on aika herkkä kipeytymään ja sitä on valmennettu varovasti. Kyllä tamma varmasti hiljalleen vahvistuu.

Utalan ajokille voitto

Kolmaskin Toto4-kohde ravattiin suosikin komennossa, kun Personal Trainer ravasi ensimmäisen voittonsa Juha Utalan tallista käsin.

– Hevonen oli startti alla selvästi notkeampi (kuin suoraan tauolta). Ruuna tuli korvat kiinni maaliin ja voitti lopulta aika helposti. Tämä on tosi rehti kilpailija. Terveydentilanne näyttää nyt hyvältä, ja tällä on kykyihin nähden vielä vaatimaton voittosumma, Utala kommentoi.

Toto4-päätös meni pitkään epäonnesta kärsineelle Die Kaiserinille. Tällä kertaa Hannu Torvisen ohjastama tamma vei voiton upean esityksen päätteeksi.

– Hevonen on ollut tallissani muutaman kuukauden. Emme ole onnistuneet 75-lähdöissä, mutta kiva että pärjäsimme tänään, valmentaja Antti Kinnunen jutteli tyytyväisenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Arviointikertomus pöllyttää Lahden johtoa kyberhyökkäyksestä – "Toiminta huolimatonta ja vastuutonta"
 2. Maauimalan avausta odotteli aamutuimaan parinkymmenen uimarin joukko – jonossa pohdittiin, ehtiikö altaaseen ollenkaan
 3. Tapaus McCarron: "Kaupungin eettisiä ohjeita syytä täsmentää"
 4. Lahden sataman yrittäjät arvioivat tulevaa kesää vaihtelevan varovaisesti – "Ihmiset ovat olleet monta kuukautta kotona ja varmasti panta puristaa"
 5. Lahdessa seurakunnan lasten leirejä perutaan, rippikoulujen järjestämiseen muutoksia
 6. Kaksi autoa törmäsi risteyksessä Lahdessa – ei henkilövahinkoja, toinen auto hinaukseen
 7. Nuoren kännykkää ei kannata tutkia väkisin – jos luottamus on kunnossa, lapsi kertoo itse some-elämästään
 8. Näppis: Teollisuutta ja yrityksiä yritetään houkutella joka kuntaan. Nyt olisi tarjolla jättipotti eli kierrätyspuisto, joka tukee kestävää kehitystä. Hollolalla paras paikka, tänne vaan!
 9. Hammaslääkäri Ömer Acar, 31, sai jo lapsuudessa taloustiedon oppitunnin – "Isä otti setelit käteensä ja näytti konkreettisesti, mitä niille tapahtuu"
 10. Palava tavarajuna sytytti Lahden seudulla useita maastopaloja - junat myöhästelevät edelleen Lahti-Riihimäki-radalla
 11. Vierailija: Kirkko uusiutui hämmästyttävästi
 12. Ohisalo tukisi myös Lahden joukkoliikennettä
 13. Koronatartunta on huolettanut päijäthämäläisiä keskimääräistä enemmän – Lahdesta tehty paljon oirearvioita THL:n uudessa palvelussa
 14. Ravintolat avaavat ovensa tänään - lue yön uutiskooste
 15. Uusi tieliikennelaki tuli voimaan – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuivat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.