An-Dorra häikäisi Tammakriteriumissa Tampereella

STT

Reino Palomäen kasvattama, omistama ja valmentama An-Dorra jatkaa kolmevuotiaiden tammojen valtiattarena. Se voitti Tammakriteriumin finaalin Jukka Torvisen ohjastamana uudella ennätyksellään 13,5a.

– Lähdimme vähän tarkkaillen matkaan. En halunnut satsata lähtöön, ettei tule mitään turhia riskejä. Pääsimme kuitenkin heti hyvään paikkaan toiselle radalle hyvän hevosen perään, Torvinen kommentoi juoksuasetelmaa Pekka Korven valmentaman Magical Princessin takana.

Takasuoran puolessavälissä Torvinen käänsi An-Dorran kolmannelle radalle.

– Lopussa tammalla oli tosi paljon varaa. Loppusuoran alussa katsoin vähän mitä muut tekevät, mutta kun pyysin tammalta, että mennäänkö vähän reippaampaa, lähti se oikein iloisesti ja tuli hyvin maaliin.

– An-Dorra on superlahjakas tamma. Sille voi povata tosi valoisaa tulevaisuutta, Torvinen kehui ajettavaansa.

– Se on vähän innokas joskus lämmityksessä, mutta startissa tänään rento ja helppo ajettava.

Magical Princess oli toinen ja Artful Drop kolmas.

"Hevonen on nyt huippukunnossa"

Suurmestaruus oli Teivon iltapäivän toinen suurkilpailu. Se sujui Le Gros Billin tahtiin. Ari Vianderin valmentama ja Team Luck’apin omistama ori johti tasokasta koitosta lähdöstä maaliin.

– Meillä oli hyvä lähtöpaikka, ja hevonen on nyt huippukunnossa. Ajo meni juuri niin kuin suunniteltiin. Pahin vastustaja oli takanamme, sitä piti vähän tarkkailla ja koittaa pitää luukut kiinni. Voitto oli varma, ja Le Gros Billille jäi paljon varaa, ohjastaja Antti Teivainen kehui ajokkiaan.

Teivainen oli päivän ohjastajanimi peräti neljällä voitollaan. Hän voitti toisen Toto75-kohteen rivin yllättäjällä Juliet Alella ja kolmannen kohteen Tapsan Toivolla. Ennen kohdelähtöjä Teivainen kaarsi voittajaesittelyyn myös Flashdance Sisulla. Muut Toto75-kohteet menivät Vixelille, Lake’s Actionille ja Lakurille.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut