ENCE ja HAVU Gaming tekivät erikoisen pelaajakaupan – "xseveN" edustaa jatkossa kahta joukkuetta pelikieltovyyhdin takia

Sami "xseveN" Laasanen korvaa HAVUn kokoonpanossa Aaro "hoody" Peltokankaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Counter-Strike: Global Offensive -ammuntapelin suomalaiset huippujoukkueet ENCE ja HAVU Gaming ovat tehneet pelaajakaupan. ENCEssä sivuraiteelle joutunut Sami "xseveN" Laasanen siirtyy HAVUn riveihin, seurat tiedottivat perjantaina. Siirtosummaa ei kerrottu.

Laasanen korvaa HAVUn kokoonpanossa Aaro "hoody" Peltokankaan, joka kertoi aiemmin tällä viikolla siirtyvänsä pelaamaan Valorant-räiskintäpeliä.

ENCE siirtyi keväällä kuuden pelaajan pelaajarinkiin, kun se lisäsi kokoonpanoonsa nuoren taitoniekan Elias "Jamppi" Olkkosen. Olkkonen, 19, korvasi suurimmassa osassa kevään ja alkukesän turnauksista Laasasen, joka on kärsinyt tänä vuonna uupumuksesta.

Vaasasta kotoisin oleva Laasanen jatkaa kuitenkin edelleen myös ENCEn paidassa. Laasanen pelaa ENCEssä Counter-Striken seuraavan major-turnauksen ja siihen liittyvät karsintaturnaukset. Major-turnaukset ovat Counter-Striken arvokkaimpia, ja niitä tukee suoraan pelin julkaisija Valve.

Seuraava arvoturnaus järjestetään Rio de Janeirossa marraskuussa, mutta sen kohtalo on hämärän peitossa koronaviruspandemian takia.

Taustalla Olkkosen huijauskiista

Valven mukaan Olkkonen ei saa pelata arvoturnauksissa, sillä Olkkonen on jäänyt vanhalla pelitilillään kiinni huijaamisesta.

Ilta-Sanomat kertoi, että pelin suurimpiin lupauksiin lukeutuva Olkkonen vei asian tämän vuoden keväänä oikeuteen. Olkkonen vaatii pelijätiltä pelikiellon poistamista ja yli 200 000 euron korvauksia.

ENCE eteni viime vuoden alussa Puolassa pelatun major-turnauksen finaaliin, jossa se hävisi tanskalaiselle Astralikselle.

Pelisivusto HLTV:n mukaan ENCE on Counter-Sriken maailmanrankingissa tällä hetkellä sijalla 22. HAVUn sijoitus on 49:s.

Korjattu klo 16.55 Sami "xseveN" Laasasen pelinimi oikeaksi.

Kommentoi

Mainos: Torin Wanha Hautaustoimisto

Kuoleman kohdattua

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut