Ratamoottoripyöräily vaatii kuljettajilta henkistä ja fyysistä kuntoa

Aino Kattilakoski

Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala on erittäin tyytyväinen MotoGP:n MM-sarjan osakilpailun tulosta Suomeen.

- Ratamoottoripyöräily ei toistaiseksi ole Suomessa suuri laji, moottoripyöräurheilulajeista motocross ja enduro ovat esimerkiksi harrastajamääriltään ilman muuta paljon suurempia.

Suomessa kilpailuja on vuositasolla noin 5-6, keräten osallistujia noin 120 kuljettavaa kilpailua kohden. MotoGP:n osakilpailun odotetaankin lisäävän lajin harrastajamääriä halki Suomen.

- Mutta harrastajamäärien saaminen lajin pariin ei ole niin tärkeää kuin se, että MotoGP:n osakilpailu ylipäätään saatiin Suomeen. Se on valtavan iso juttu koko moottoriurheilulle.

MotoGP kerää valtavasti katsojia halki maailman, ja tapahtumat ovat usein loppuunmyytyjä. MM-sarjan osakilpailu kattaa kolme päivää, jotka ovat yleensä perjantai, lauantai ja sunnuntai. Perjantaina on harjoituspäivä, lauantaina aika-ajot ja sunnuntaina itse kilpailu. Sirkushuveja Iitinkään osakilpailusta on turha odottaa.

- Jotain oheisohjelmaa on tietysti, mutta kyllä pääpaino on urheilussa ja kilpailussa. Aika kuluu silti oikein hyvin ja tekemistä sekä näkemistä riittää.

Sellaisille, joille MotoGP on lajina tuntematon, Nevala lupaa erittäin fyysistä ja jännittävää lajia.

- Ratamoottoripyöräily vaatii kuljettajilta valtavaa henkistä ja fyysistä kuntoa. MotoGP on tiukka laji, eikä kukaan voi sanoa ennen lähtöä kuka voittaa. Lajissa tapahtuu paljon ohituksia koko ajan.

Kyseessä on kaiken kaikkiaan erittäin hieno moottoriurheilulaji, joka on todella tapahtumarikas ja katsojalle jännittävä adrenaliinilaji.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut