Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi

Pelicansin pääomistaja Pasi Nurminen vahvistaa Ylelle, että seitsemän pelaaja on lomautettuna eikä osallistu tällä hetkellä joukkueen toimintaan. Mirja Hussain

ESS

Jääkiekon Liigassa pelaava Lahden Pelicans on aloittanut joukkueharjoitukset tällä viikolla, mutta seitsemän pelaajaa on ulkona joukkueen toiminnasta lomautusten vuoksi. Asiasta kertoo Yle.

Pelicans lomauttaa liigajoukkueen kokeneemmat pelaajat noin kolmeksi kuukaudeksi

Pelicansin pääomistaja Pasi Nurminen vahvistaa tilanteen Ylelle. Seuran toiveena oli saada kaikki pelaajat heti mukaan harjoituksiin. Nurminen pitää tilannetta urheilullisesti harmillisena.

MTV uutisoi jo viime viikolla Pelicansin ja pelaajien välisestä hankauksesta alkavan harjoituskauden kynnyksellä. MTV kertoi, että kahdeksan pelaajan lomautukset kestävät syyskuun loppuun asti. Lomautukset alkoivat jo keväällä, mutta lakisääteiset kesälomat keskeyttivät ne ja venyttivät lomautusten kestoa.

Jääkiekkoilijoiden Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajan Jarmo Saarelan mukaan Pelicans oli ehdottanut pelaajille, että pelaajien olisi pitänyt antaa vielä noin kuukauden palkka anteeksi.

– Ehdotimme Pelicansille, että lomautetut pelaajat olisivat tulleet mukaan yhteisharjoituksiin normaalipalkalla. Pelicansin juristi vastasi varsin nopeasti, että Pelicans ei voi suostua näihin ehdotuksiin, Saarela sanoo Ylelle.

Olemme viestineet Liigalle ja Pelicansille moneen kertaan, että selvitämme Pelicansin toimien lainmukaisuuden.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela

Saarela korostaa, että lomautettuna pelaajilla ei ole asiaa harjoituksiin, sillä heidän vakuutuksensa eivät ole tällöin voimassa. Kyseiset pelaajat harjoittelevat nyt omatoimisesti, mutta Saarela on neuvonut heti olemaan siinäkin varovaisia, sillä mahdollisen loukkaantumisen seuraukset ilman vakuutusta voivat olla vakavat.

Koko lomautusprosessi on Pelaajayhdistyksen juristien syynissä.

– Olemme viestineet Liigalle ja Pelicansille moneen kertaan, että selvitämme Pelicansin toimien lainmukaisuuden, Saarela sanoo Ylelle.

Yt-sopu ei ollut Pelicansissa lähelläkään – "Luulen, että pelaajat tiesivät, ettei heidän ehdotuksensa mene läpi"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.