Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

NBA palasi kentille kuukausien koronatauon jälkeen – pelaajat polvistuivat

Koripalloliiga NBA jatkui neljän ja puolen kuukauden koronavirustauon jälkeen Orlandon "kuplassa" perjantaina Suomen aikaan. Päähuomion itse otteluiden sijaan varasti pelaajien protestointi Yhdysvaltain poliisiväkivaltaa vastaan.

Pelaajat olivat pukeutuneet t-paitoihin, joihin oli painettu poliisiväkivallan ja rasismin vastainen iskulause Black Lives Matter. Lause oli myös kirjoitettu pelikenttään.

Pelaajat myös polvistuivat kansallislaulun aikana.

NBA:n komissaari Adam Silver ennätti tuoreeltaan kommentoimaan, ettei pelaajia rangaista polvistumisesta. NBA:n ikiaikaisten sääntöjen mukaan pelaajien on seisottava avausseremonioiden aikana.

– Kunnioitan joukkueiden yhtenäistä rauhanomaista mielenosoitusta sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta, Silver kertoi.

Avausottelussa Utah Jazz kaatoi New Orleans Pelicansin 106–104. Ottelun ensimmäiset ja viimeiset pisteet heitti Utahin ranskalainen Rudy Gobert, jonka koronavirustartunnan vuoksi kausi keskeytettiin ennen maaliskuun puoltaväliä.

LeBron James ratkaisi Lakersille

Toisessa ottelussa Los Angeles Lakers peittosi Los Angeles Clippersin 103–101. Supertähti LeBron James naulasi ottelun voittokorin reilut 12 sekuntia ennen loppua.

Ottelun jälkeen James otti odotetusti kantaa polvistumisiin ja rasismiin.

– Edistystä on tapahtunut. Mutta aikaisemmin, kun edistystä on tapahtunut, olemme päästäneet jalan pois kaasulta. Emme voi tehdä sitä, James sanaili.

– Rasismia, sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta ja poliisin raakuutta on paljon. Haluamme ihmisten kuuntelevan. Nyt heidän korvansa ovat auki.

Orlandossa 22 joukkuetta pelaa runkosarjan loppuun. Pudotuspelien on tarkoitus alkaa 17. elokuuta. NBA:n mestarijoukkue on selvillä lokakuussa.

Ottelut Disney Worldissa pelataan tyhjille katsomoille, ja joukkueet majailevat paikan päällä ilman kontaktia ulkomaailmaan.

Suojautuminen on tarpeen, sillä Florida, jossa Orlando sijaitsee, on yksi Yhdysvaltain tämän hetken pahimpia koronaviruksen epidemia-alueita.