Lahtelainen rallilupaus Sami Pajari hakee kilpailutuntumaa Liettuasta

18-vuotiaan lahtelaisen Sami Pajarin viiden kuukauden kilpailutauko päättyy perjantaina Liettuassa. Rallypixels

ESS

Ralliautoilun SM3-luokan hallitseva mestari ja Flying Finn Future Star Sami Pajari hakee kilpailutuntumaa Liettuasta. Kartanlukija Marko Salmisen kanssa edellinen kisastartti Ford Fiesta R2T19-ajokilla oli helmikuun viimeisenä päivänä Joensuun SM-Itärallissa.

Lahtelaiskuljettajan viiden kuukauden kilpailutauko päättyy perjantaina, kun Samsonas Rally Rokiškis starttaa klo 13.

Kilpailu ajetaan koillisessa Liettuassa, noin 15 000 asukkaan Rokiškiksen ollessa tapahtumien keskuspaikkana. Kaupungin ystävyyskaupunki, tai oikeammin kunta, on Suomessa Asikkala.

Kaksipäiväinen kilpailu sisältää 16 erikoiskoetta, 7 ek:ta ajetaan kahdesti ja kaksi ek:ta ajetaan kertaalleen. Erikoiskoekilometrejä kertyy kaikkiaan noin 138, joista perjantaina 5 ek:ta ja reilut 46 kilometriä. Lauantaille jää 11 ek:ta ja lähes 92 ek-kilometriä.

Pajari–Salminen -kaksikko saa luokassaan kovia kirittäjiä. Mukana on muun muassa rallicrossin MM- ja EM-tasolla menestynyt Latvian Reinis Nitiss, joka vasta aloittelee ralliuraansa, sekä Martins Sesks, joka on tällä hetkellä JWRC-sarjan pistetilanteessa toisena, Pajarin ollessa neljäntenä.

– Pari vuotta sitten olin täällä viimeksi ajamassa ensimmäistä ulkomaan kisaani ja ainakin joitakin samoja erikoiskokeita näyttää olevan mukana. Silloin ajoin luokassani toiseksi ja taisi pari pohja-aikaakin tulla. Kovaa saa nytkin mennä, Sesks on todella hyvä vauhtimittari. Mitään hulluja riskejä ei toki ole tarkoitus ottaa, vaan kerätä kilpailutuntumaa syksylle MM-sarjaa varten ja erityisesti Rally Estoniaa ajatellen, sanoo Pajari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.