KHL-kauden alkuun liittyy yhä runsaasti kysymyksiä – Jokereilla tietoa ei ole otteluohjelmasta eikä pelipaikasta

Helsinkiläisseura Jokereille tietoa otteluohjelmasta ei ole herunut. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekkoliiga KHL venyttää entisestään otteluohjelman julkistamista ensi kaudelle. KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov kertoi venäläismedia Ria Novostin mukaan keskiviikkona, että otteluohjelma on tarkoitus julkistaa elokuun alussa. Liiga pyrkii aloittamaan kautensa 2. syyskuuta.

Helsinkiläisseura Jokereille tietoa otteluohjelmasta ei ole herunut.

– Otteluohjelmasta ei ole tullut meille vielä infoa. Liiga piti johtoryhmän kokouksen keskiviikkona, mutta sieltä ei ole mitään virallisia ilmoituksia tullut meille eikä varmaan muillekaan joukkueille, Jokerien viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen sanoi STT:lle.

KHL kertoi 19. heinäkuuta, ettei se pysty vahvistamaan otteluohjelmaa ennen kuin sarjan lopullinen joukkuemäärä on selvillä. Sarja kertoi seurojen saavan tiedon ohjelmasta ennen heinäkuun loppua, mutta nyt päätös venyy yhä pidemmälle.

Morozovin mukaan KHL pyrkii luomaan otteluohjelman siten, että jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 60 ottelua.

Tuleeko muutto Venäjälle?

Jokerien tilanne on kerännyt runsaasti mediahuomiota Suomessa viime viikkoina. Iltalehti uutisoi heinäkuun puolivälissä venäläislähteeseensä vedoten, että KHL painostaa Jokereita muuttamaan tulevaksi kaudeksi Venäjälle. Yle Urheilu kertoi, että liiga harkitsee Jokerien pelaavan Pietarissa kauden kaikki kotiottelunsa tai ainakin osan niistä.

– Ei KHL meitä tässä ohjaa. Teemme itse päätöksiä ja harkinnan mukaan, mihin tämä sitten johtaa, Jokerien puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri sanoi tällä viikolla Yle Urheilulle.

STT ei tavoittanut torstaina Kurria kommentoimaan Jokerien tilannetta. Kurri on myös KHL:n hallituksen jäsen.

KHL:n kiinalaisseura Kunlun Red Starista tuli ensimmäinen joukkue, joka siirrettiin Venäjälle. Joukkue pelaa ensi kauden Moskovan liepeillä Mytishtshissä.

Jokerit valmistautuu kauteen Suomessa. Vuonna 2014 kotimaisesta SM-liigasta KHL:ään harpannut joukkue pelaa vuosien tauon jälkeen SM-liigajoukkueita vastaan harjoitusotteluissa. Elokuun loppupuolella helsinkiläisnippu mittaa Jukurien, Ässien ja TPS:n vireen.

Vantaalle 13. elokuuta kaavailtu harjoitusottelu Pietarin SKA:ta vastaan sen sijaan karahti matkustusrajoitteisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.