Automaattitrapin SM-kisoissa tehtailtiin SE-tuloksia – LAS:n ja OSU:n ampujat kahmivat mitaleita

Lahden Ampumaseuran ja Orimattilan Seudun Urheiluampujien urheilijat juhlivat automaattitrapin SM-kisoissa (kuvituskuva). Vesa Tapiola

ESS

Lahden seudun haulikkoampujat juhlivat mitaleita ja SE-tuloksia, kun automaattitrapin SM-kisat käytiin Siilinjärven Raasiossa.

Miesten yleisessä sarjassa käytiin tiukka kilpailu, joka ratkesi vasta uusinnassa Lahden Ampumaseuran Ari Simolan eduksi. Hopeaa otti Ruotsalon MY:n Timo Nissilä ennen Orimattilan Seudun Urheiluampujien Juho Mäkelää.

Naisten kultaa vei Sibbo Skytte Gillen Mopsi Veromaa, hopeaa Mäntsälän Kennel- ja Metsästysseuran Ulla Vartiainen ja pronssia OSU:n Satu Pylkkänen.

N20-sarjassa LAS:n Silja Nieminen voitti kultaa SE-tuloksella 84 kiekkoa. Hopealle ampui LAS:n Sara Nummela ja pronssille OSU:n Tuuli Lahtinen.

Joukkuekilpailussa miesten kultaa ampui LAS:n "kakkosjoukkue", Risto Rämö, Simola, Matti Nummela, uudella SE-tuloksella 265. LAS:n toinen joukkue, Tomi Hämäläinen, Pasi Tanhuanpää, Tuomas Miromäki, otti hopeaa.

LAS voitti myös naisten mestaruuden uudella SE tuloksella 231. Kultajoukkueessa ampuivat Anu Salomaa, Nummela ja Nieminen. OSU:n hopeajoukkueessa ampuivat Marja Maunula, Pylkkänen ja Lahtinen.

Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela poimii mustikoita Orimattilassa, vaikka hänen pitäisi olla Tokiossa tuhoamassa savikiekkoja: "Ai mitkä kisat?"

M20-sarjan mestari uudella SE-tuloksella 90 on OSU:n Juho Mäkelä. Y15-luokassa OSU:n Elias Ruusunen teki SE:n 73 ja jätti hopealle veljensä Samuel Ruususen. Y17-sarjan mestariksi ampui LAS:n Silja Nieminen.

Y50-sarjassa LAS:n Pasi Tanhuanpää otti pronssia ja Y60-sarjassa LAS:n Risto Rämö ampui hopeaa.

M20-sarjan joukkuemestaruuden vei OSU uudella SE-tuloksella 232. Joukkueessa ampuivat Ruususen veljekset ja Mäkelä.

Y50-sarjassa LAS vei kultaa niinikään SE-tuloksella joukkueella Ari Simola, Risto Rämö ja Matti Nummela.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuntaliitto: päätöstä yhteisyrityksestä ei saada aikaiseksi, jos lahtelaiset äänestävät vastaan
 2. Outi Lähde, 27, ei ole koskaan tuntenut seksuaalista vetoa ketään kohtaan, mutta harrastaa silti seksiä – "Minulle on tärkeää, että kumppanini nauttii ja itse saan huomiota ja läheisyyttä"
 3. 31 rattijuoppoa jäi kiinni Hämeen poliisin tehovalvonnassa
 4. Koulut alkavat ensi viikolla: Orimattilassa turvavälit toteutuvat "kohtuullisesti" ja Hollolassa vältetään ylimääräistä hysteriaa 
 5. Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"
 6. Lahti ei kannata hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä – aikoo tehdä vastaehdotuksen yhtymäkokoukselle
 7. Siirtolapuutarhamökissä kesä jatkuu lokakuulle ja kissat pääsevät ulkoilemaan tarhaan – katso kuvat värikkäästä mökistä
 8. Kimolan kanava avasi viimein porttinsa, ilman täytti jännittynyt supina ja veneilytunnelissa kajahtelivat riemukkaan kiljahdukset: "Tämä kanava vaikuttaa koko tämän alueen kehitykseen", katso kuvat
 9. Kymiringillä järjestetään tänä vuonna vielä kolme moottoriurheilukilpailua – Porschet radalle tulevana viikonloppuna
 10. Kalkkisten koulu lakkautuskohteena Asikkalassa – "Varmaan tilannetta joudutaan oikeasti miettimään, koska etäisyys Vääksyyn on suhteellisen pitkä"
 11. Siniset osallistuu kevään kuntavaaleihin – Puoluesihteeri ei tiedä, mitä viisi ex-ministeriä aikovat tehdä
 12. Näppis: Kysyin jo keväällä, kuka ne käytetyt maskit siivoaa, kun niitä on jo nyt kulkuväylien varrella, samoin hanskoja kauppojen pihoilla ja muualla.
 13. Iivo Niskanen jättää sprinttihiihdot suosiolla erikoismiehille ensi talven hiihdon MM-kilpailuissa – ei kuitenkaan halua jättää menestystä "vain yhden kortin varaan"
 14. Lahden kaupunginhallitus käveli lautakunnan yli, Löylykadun asuinalue uuteen harkintaan
 15. Kävelystä saa pienten muutosten avulla tavallista tehokkaampaa – katso personal trainerin vinkit

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Poliisi: Lahden keskustassa ammuttu luoti osui auton ikkunaan
 2. Fingerpori 3.8.2020
 3. Kolme henkilöautoa paloi lunastuskuntoon Heinolassa
 4. Kello 10 se avautui: Innokkaimmat tulivat jo eilen Kimolan kanavalle – Ari Vilamaa oli yksi ensimmäisistä sululla, yleisöä on kerääntynyt paikalle satamäärin ja veneitäkin on liikkeellä, katso kuvat
 5. Fingerpori 4.8.2020
 6. Nainen kuoli nokkakolarissa Heinolassa - henkilöauto ja kuorma-auto törmäsivät Nelostiellä
 7. Hyvinvointiyhtymä: päivystysavun numerossa ruuhkaa, koronatestien tulokset valmistuvat viiveellä
 8. Lahti ei kannata hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä – aikoo tehdä vastaehdotuksen yhtymäkokoukselle
 9. Pelicansin valmennustiimi on kasassa – Päävalmentaja Tommi Niemelä saa rinnalleen tuttuja ja täysin uusia kasvoja
 10. Poliisi julkaisi Hämeen alkuvuoden rikostilastot – huumausainerikoksissa kasvua jopa neljännes, Päijät-Hämeessä törkeiden pahoinpitelyjen määrä nousi vuoden takaisesta
 11. Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle
 12. Viivi ja Wagner 3.8.2020
 13. Syyttäjä hakee United Brotherhoodin johtajaksi epäillylle miehelle tuomiota jengipykälällä - lue yön uutiskooste
 14. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa
 15. Kimolan kanava avasi viimein porttinsa, ilman täytti jännittynyt supina ja veneilytunnelissa kajahtelivat riemukkaan kiljahdukset: "Tämä kanava vaikuttaa koko tämän alueen kehitykseen", katso kuvat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.