Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Jürgen Klopp palkittiin Englannissa Vuoden valmentajana

Liverpoolin jalkapallon Englannin Valioliigan mestariksi luotsannut Jürgen Klopp on valittu Englannissa Vuoden valmentajaksi.

Liverpool juhli liigamestaruutta 30 vuoden tauon jälkeen, ja teki sen ylivoimaiseen tyyliin – liigan kakkonen Manchester City jäi 18 pisteen päähän.

Saksalainen Klopp, 53, on valmentanut Liverpoolia vuodesta 2015 ja palkittiin nyt ensimmäistä kertaa Vuoden valmentajana. Tunnustuksesta äänestävät Englannin neljän ylimmän sarjatason valmentajat, eikä palkintoa useinkaan ole annettu Valioliigan mestarijoukkueen valmentajalle. Viime vuonna palkinnon sai Sheffield Unitedin Valioliigaan nostanut Chris Wilder, joka nyt sijoittui äänestyksessä toiseksi.

Vuoden valmentajan palkinnon luovutti Kloppille Manchester Unitedin legendaarinen ex-valmentaja Alex Ferguson, joka itse on voittanut palkinnon viidesti.

– Fantastista Jürgen. Puhumme paljon siitä kuinka Leeds pelasi 16 vuotta Mestaruussarjassa, mutta Liverpoolin 30 vuoden tauko ilman liigamestaruutta, se on uskomatonta, Ferguson sanoi.

– Ansaitset sen täysin. Joukkueesi suoritustaso oli uskomaton. Koko seura heijastaa persoonallisuuttasi.

Klopp sanoi ihailevansa Fergusonia suuresti.

– Hän oli ensimmäinen brittivalmentaja jonka tapasin. Söimme aamiaista. En ole varma muistaako hän sitä, mutta minä muistan, koska minulle se hetki oli kuin olisi tavannut paavin, Klopp kertoi.

– Tämän palkinnon voittaminen tuntuu erityiseltä, koska siitä äänestävät toiset valmentajat.