Pudotuspeleihin valmistautuvan Arizonan GM jätti seuran riitaisissa tunnelmissa

John Chayka oli kaikkien aikojen nuorin GM NHL:ssä. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekon NHL-joukkue Arizona Coyotesissa kuohuu liigan pudotuspelien alla. Seuran GM John Chayka jätti tehtävänsä yllättäen viikonloppuna.

GM:n vaihtuminen tässä vaiheessa kautta on hyvin epätavallista, ja Chaykan lähdössä onkin kyse riitaisasta erosta. Se näkyy Coyotesin julkaiseman tiedotteen happamasta sävystä.

– Seura on pettynyt hänen toimintaansa ja ajoitukseensa, kun Coyotes valmistautuu matkaamaan NHL:n pudotuspelikaupunkiin Edmontoniin ja pelaamaan pudotuspelejä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012. Chayka on päättänyt jättää vahvan ja kilpailukykyisen joukkueen, omistautuneen henkilökunnan ja NHL:n parhaat fanit, Coyotes latasi tiedotteessaan NHL.comin mukaan.

Omassa lausunnossaan Chayka sanoi, että olisi halunnut olla seuran mukana pudotuspeleissä.

– Ikävä kyllä omistajien luoma tilanne teki sen mahdottomaksi. Tämä on kaikki, mitä aion tästä sanoa toistaiseksi. Yksityiskohtaisempi selitys saattaa olla tarpeen lähitulevaisuudessa, Chayka sanoi.

Chaykasta tuli 26-vuotiaana NHL:n historian nuorin GM, kun hän aloitti tehtävässään vuonna 2016. Viime marraskuussa Chayka teki Coyotesin kanssa pitkän jatkosopimuksen, ja hänellä tiedettiin olevan seuran omistajan vankka tuki.

Sportsnetin lähteiden mukaan Chayka oli saanut houkuttelevan tarjouksen toiselta seuralta ja halusi tarttua siihen, mikä suututti Arizonan johdon.

Coyotesin GM:n tehtäviä hoitaa toistaiseksi Chaykan apulaisena toiminut Steve Sullivan. Hänen ykköstehtävänään on yrittää kiinnittää hyökkääjätähti Taylor Hall seuraan pitkällä sopimuksella. Arizonaan joulukuussa siirtyneestä Hallista on tulossa kauden jälkeen vapaa agentti.

NHL:n 24 joukkueen pudotuspelit alkavat tulevana viikonloppuna Edmontonissa ja Torontossa. Arizona kohtaa karsintakierroksella Nashville Predatorsin.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut