Lääkäriksi valmistunut NFL-tähti jättää tulevan kauden väliin: "Jos haluan ottaa riskejä, teen sen hoitamalla potilaita"

Viime kaudella Chiefsin kanssa Super Bowl -mestaruuden voittanut Duvernay-Tardif vaihtaa tulevalla kaudella NFL-pelit sairaalahommiin. AFP / LEHTIKUVA

STT

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigaa Kansas City Chiefsin riveissä pelaava Laurent Duvernay-Tardif ilmoitti jättäytyvänsä pois NFL:n seuraavalta kaudelta, kertoi muun muassa ESPN . Duvernay-Tardif voitti viime kaudella Chiefsin kanssa Super Bowl -mestaruuden, mutta tulevan kauden hyökkäyksen linjamies haluaa viettää arvokkaan sairaalatyön parissa.

Duvernay-Tardif, 29, on valmistunut lääkäriksi Montrealin McGill-yliopistosta. Koronaviruspandemian aikana kanadalainen on työskennellyt Montrealin alueella sijaitsevassa pitkäaikaishoitolaitoksessa.

– Etulinjassa oleminen kauden ulkopuolella on antanut minulle erilaisen näkökulman tähän pandemiaan ja stressiin, jonka se aiheuttaa yksilölle ja terveydenhuoltojärjestelmällemme, Duvernay-Tardif kirjoitti Twitter-tilillään .

– En voi sallia itselleni, että mahdollisesti levitän virusta yhteisöissämme vain pelatakseni rakastamaani urheilulajia. Jos haluan ottaa riskejä, teen sen hoitamalla potilaita.

Duvernay-Tardifista tuli ensimmäinen pelaaja, joka ilmoitti jättävänsä tulevan NFL-kauden väliin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut