Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kristiina Mäkelän loikat lennokkaassa kunnossa – Suomen ennätys jäi silti vielä yhdeksän sentin päähän

Kristiina Mäkelä hyppäsi yhden kaikkien aikojen parhaista kolmiloikkasarjoista Orimattilan Tähtikisoissa tiistaina.

Orimattilan Jymyä edustavan Mäkelän sarja oli mainio: 14,33, 14,18, 14,30, 14,19, 14,09, 14,22.

Mäkelän avaushypyssä myötätuulta oli liikaa, 3,1 metriä sekunnissa. Suomen ykköshyppääjä leiskautti heinäkuun alussa kesän avauskisassaan Koskella 14,15. Nyt Mäkelä jäi omasta ulkoratojen ennätyksestään vaivaisen sentin.

– Hyvä sarja, vain piikki jäi puuttumaan. Yhden tosi pitkän hypyn olisin halunnut, mutta on tähänkin oltava tyytyväinen, kotikentällään parastaan esittänyt Mäkelä summasi.

Mäkelää jäi harmittamaan Senni Salmisen viime hetken vetäytyminen kisasta. Mäkelän pahimmaksi kotimaiseksi uhkaajaksi noussut Salminen ei halunnut rasittaa kipeää nilkkaansa.

– Kovan kilpakumppanin puuttuminen vaikutti omaankin kisaamiseen. Sennin läsnäolo olisi tullut tarpeeseen, Mäkelä korosti.

14,50 tavoitteena

Mäkelä ei olisi tiistaiaamuna sängystä noustessaan uskonut, että hyppäisi illalla näinkin kovan sarjan.

– Aamun vire ei ollut paras mahdollinen. Sain kotiyleisöstä lisää virtaa. Mutta en voi olla täysin tyytyväinen, koska Suomen ennätys oli se, mitä halusin, Mäkelä sanoi.

Jos kolmiloikkaajatarta on uskominen, Suomen ennätys menee rikki viimeistään elokuussa.

– Kyllä mä sen 14,50 haluan hypätä. Kroppani on kunnossa. Kunhan vain kelit pysyvät lämpöisinä, niin kaikki on mahdollista.

Mäkelällä on edessään tiukka kisajakso, kun kymmeneen päivään osuu neljä kilpailua. Kalenterista löytyvät Espoon gp-kilpailu, Paavo Nurmi Gamesit sekä Kalevan kisojen karsinta ja finaali.

Ollikainen avasi kautensa

Miesten pituuskisan voittoon leiskautti Helsingin Kisa-Veikkojen Roni Ollikainen. Kesän avauskisan hypännyt Ollikainen venytti tuloksen 766.

– Hyppäsin edellisen kisani viime kesänä. Voittotulokseni kertoo siitä, että tilanteeni on aika hyvä, seuraavan kerran Kuortaneella kilpaileva Ollikainen sanoi.

Ollikaista on kiusannut nilkkavamma. Pituusmies pääsi vetämään täyden vauhdin treenejä vasta viime viikolla.

– Nyt nilkka kestää hyvin. Tarvitsen vain lisää toistoja, täydellä 20 askeleen vauhdilla hypännyt Ollikainen sanoi.

Jos kaikki sujuu hyvin, voi elokuussa rävähtää kunnolla.

– Mitään esteitä yli kahdeksan metrin siivuille ei ole.

Miesten keihäskisan ykkönen oli latvialainen Gatis Cakss, joka kiskaisi kelpo tuloksen 83,45. Kesän toisen kilpailunsa heittänyt Lassi Etelätalo oli toinen, 78,99 kantaneella rykäisyllään. Joensuun Katajan heittäjän sarja oli tasainen.

– Sarja oli ihan ok. Lähentäjälihakseni oli aika kireä, joten jouduin vähän himmaamaan. Hyvä asia oli se, että pystyin tällaisella vauhdilla heittämään lähes 80 metriä.