Huuhkaja-kippari Tim Sparv jättää Midtjyllandin

Tim Sparv voitti Midtjyllandissa kolme Tanskan mestaruutta ja kertaalleen Tanskan cupin. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv jättää tanskalaisseura Midtjyllandin. Seura kertoi teiden erkanemisesta kuuden kauden ajan Midtjyllandia edustaneen suomalaisen kanssa tiistaina verkkosivuillaan .

– Tim on ollut monella tavoin osa Midtjyllandin kehitystä. Hänen ammattimaisuutensa on auttanut muokkaamaan seurakulttuuria, ja ihmisenä hän on niin omistautunut ja tavoite-orientoitunut. Hän on kantanut vastuuta ja auttanut joukkuetovereitaan ja akatemiapelaajiamme kehittymään paremmiksi, Midtjyllandin urheilujohtaja Svend Graversen kiitteli.

– Seuran ja Timin arvot ovat kohdanneet mahtavalla tavalla, Graversen lisäsi.

Kapteenina myös Tanskassa toiminut Sparv, 33, voitti Midtjyllandissa kolme Tanskan mestaruutta ja kertaalleen Tanskan cupin.

– Yhtä yksittäistä huippuhetkeä on vaikea sanoa, mutta Midtjylland ei ollut koskaan voittanut mestaruutta. Sen saavuttaminen 2015 oli erityistä, ja olemme pelanneet siitä asti aina mestaruudesta, Sparv sanoi.

Tällä kaudella loukkaantumisista kärsineelle Sparville kertyi esiintymisiä Midtjyllandin paidassa kuuden kauden aikana 171. Keskikenttäpelaaja jättää sunnuntaina hyvästit Midtjyllandille, mutta Huuhkaja-kapteenin katseet ovat jo uran jatkumisessa muualla ensi kesän EM-kisoja silmällä pitäen.

– Olen kiitollinen ajastani täällä ja seura on ollut motivaationi lähde. Kaikista suurin on silti vielä kokematta. Maajoukkueurani on ollut pitkä ja vastuuni on ollut suuri, joten haluan pelata EM-kisoissa ensi kesänä, Sparv sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 3. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 4. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 5. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 6. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 7. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 8. Suora lähetys: Katso MiPK-Reipas-ottelu tästä tänään
 9. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 10. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 11. Turun lentoasemalla koronatestattiin koko lentokoneellinen Pohjois-Makedoniasta saapuneita matkustajia
 12. Beirutin räjähdys jätti jälkeensä kymmeniä metrejä syvän kraatterin – Libanonissa ensimmäinen ministeriero tiistaisen räjähdyksen jälkeen
 13. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut"
 14. Sibeliustalon Finlandia-klubi pyrkii avaamaan ovensa syyskuussa – yritystapahtumien ja kokousten varaustilanne normalisoitumassa
 15. Rattijuoppo ajoi ulos Hartolassa – kuljettaja ja matkustajat sairaalaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.