Kaikkien NBA-pelaajien testitulokset negatiivisia, NFL taipui päivittäisiin testeihin

Kauttaan jatkavat 22 joukkuetta ovat eristäytyneet Orlandoon, jossa pelataan ensin runkosarja loppuun ja sen jälkeen pudotuspelit. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain ammattilaisurheilusarjojen paluu lähestyy päivä päivältä. Koripalloliiga NBA:n kauden jatkamiselle ei näy esteitä, kun tuoreimmista 346 koronavirustestistä kaikki olivat sarjan tiedotteen mukaan negatiivisia. NBA-kauden on tarkoitus jatkua 30. heinäkuuta.

Kauttaan jatkavat 22 joukkuetta ovat eristäytyneet Orlandoon, jossa pelataan ensin runkosarja loppuun ja sen jälkeen pudotuspelit.

– Jos joku pelaajista antaa tulevaisuudessa positiivisen testituloksen, hänet eristetään NBA:n ja pelaajayhdistyksen sopimien sääntöjen mukaisesti, NBA:n tiedotteessa todettiin jatkotoimenpiteistä.

Lauri Markkasen Chicago Bulls ei päässyt mukaan kauden loppuhuipennukseen.

Jenkkifutispomot hyväksyiv ät testirumban

Amerikkalaisen jalkapallon huippusarja NFL:n pelaajat puolestaan tulevat erityisosaajiksi koronavirustestien antajina. NFL ja liigan pelaajayhdistys sopivat maanantaina, että harjoitusleirien ensimmäisten kahden viikon aikana kaikki pelaajat testataan joka päivä.

NFL:n tavoitteena on, että tartuntaprosentti laskee alle viiden. Kun merkkipaalu on saavutettu, jatkuu testaaminen vain joka toinen päivä. Kädenvääntö testaamisesta on kulisseissa ollut kovaa, sillä pelaajat ovat vaatineet tiukkaa testausta, mutta lystin maksavat omistajat ovat panneet vastaan.

– Jos NFL ei pidä pelaajien terveydestä huolta, amerikkalaista jalkapalloa ei pelata 2020. Se on niin yksinkertaista, linjasi Clevelandin tähti Myles Garrett.

– Olen huolissani. Vaimoni on raskaana ja harjoitusleiri on alkamassa, eikä meillä ole mitään suunnitelmaa pelaajien ja heidän perheidensä turvaamisen takaamiseksi, NFL:n parhaisiin pelinrakentajiin kuuluva Seattlen Russell Wilson suomi aiemmin.

Pelaajien pitää antaa kaksi negatiivista testitulosta ennen kuin heidät päästetään joukkueiden harjoituskeskuksiin. NFL-kauden on määrä alkaa 10. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 3. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 4. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 5. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 6. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 7. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 8. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 9. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 10. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 11. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 12. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 13. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 14. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 15. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.