Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

”Toivottavasti loppukesästä paranoo” – Juuso Myllyniemi siirtyi isänsä tavoin Pohjanmaalta Manseen

Jos Tampereella haluaa kuulla hämäläisen puheenparren sijaan vankkaa pohjalaismurretta, kannattaa suunnata Kaupin urheilupuistoon. Miesten Superpesiksen nousijaseurassa Manse PP:ssä pohjalaisia on enemmän kuin puolet joukkueesta.

– Vahvinta pohjalaismurretta väännän varmaankin minä tai ”Leksa” (koppari Mikko Haukkala). Hotakaisen Villeltä se irtoaisi myös, mutta Ville on liian muotitietoinen eikä taida kehdata puhua murteella, naurahtaa Seinäjoen Jymy-Jusseista Manseen vaihtanut polttaja Juuso Myllyniemi.

Jos murretta Mansen harjoituksissa irtoaakin, huumorin kanssa on saattanut olla tekemistä. Joukkue on juuttunut jälkijoukkoihin voitettuaan kahdeksassa ottelussaan vain Kankaanpään Mailan vieraskentällä. Irtopisteet Kouvolasta, Imatralta ja kotipelistä Koskenkorvaa vastaan ovat tuoneet lohtua.

– Toivottavasti loppukesästä paranoo, sanoo alkukauden selkein valopilkku Myllyniemi.

Kakkosta hihassaan kantava Myllyniemi, 29, on onnistunut vaihtolyönneissään loistavasti.

Kari-isän jalanjäljissä

Manse ja Myllyniemi on mielenkiintoinen nimiyhdistelmä. Miehet pelasivat Tampereella edellisen kerran pääsarjaa 1991. Kari .Köpi. Myllyniemi saapui Mansen Pesäpalloon kesäksi 1991 edelliskesän Itä-Lännen parhaana pelaajana ja pääsarjan parhaalla kotiutusprosentilla.

Kesäkuussa 1991 syntynyt Juuso ”Mylläri” Myllyniemi johtaa nyt kärkilyöntitilastoa onnistuttuaan kahdeksassa ottelussa saattelemaan kärkietenijää eteenpäin 58 pesänväliä.

– En ole oikein tilastoa seuraillut. Mukavaa sellainen olisi voittaa, mutta harvoin kakkonen kärkilyöntitilastossa on kauden päätteeksi kärjessä ollut, Juuso Myllyniemi painottaa.

Värikkäänä ja sanavalmiina pelaajana poikansa tapaan tunnettu Kari Myllyniemi, 58, voitti urallaan kaksi Suomen mestaruutta Alajärven Ankkureissa (1988–89), mutta kesä 1991 Tampereella päättyi putoamiseen. Sunnuntaina Kari oli Vimpelissä katsomossa, kun Manse vieraili Saarikentällä.

– Joskus olen poikaa yrittänyt neuvoa, mutta huonolla menestyksellä. Riitahan siinä on helposti pystyssä tai ainakin Juuso kyseenalaistaa ohjeeni, Kari Myllyniemi hymähtää.

Saunailtojen aika on enää talvella

Mansen takana sarjataulukossa ovat Koskenkorvan Urheilijat ja Siilinjärven Pesis, mutta tamperelaisjoukkue on antanut vastustajilleen eniten juoksuja. Molemmat Myllyniemet ovat ulkopelipaikaltaan kakkospolttajia.

– Ollaanko me muka päästetty niin paljon juoksuja? Ei se kentällä ole siltä tuntunut, Juuso toteaa.

Isä-Myllyniemen aikaan umpisolmuja avattiin saunailloissa.

– On niitä meilläkin ollut kaksi, mutta talvella. Ei tässä pelitahdissa tehdä mitään muuta kuin palauttavia harjoituksia, ei oikeastaan pystytä harjoittelemaan edes ulkopeliä, Juuso painottaa.

Mansen sisäpeli on tökkinyt heti kakkosena lyövän Myllyniemen jälkeen. Jokerikotiuttajat Juha Niemi (1+19) ja Tommi Malinen (15) ovat lyöneet asiallisen määrän juoksuja, mutta yhdeksikön miehistä tilastokolmosena on Ville Hotakainen vain neljällä kotiutuksella.

Kimmo Carlsonilla ja Hotakaisella on ollut ykköskärjen vaihtajina vaikeuksia. Hotakainen siirrettiin jokeriksi, jolloin RPL-kasvatti Leevi Lehto debytoi kakkosvahtina.

– Ei oo mittään hämminkiä vielä. Kuumeisesti on kyllä mietitty, mistä alkukauden nihkeys voisi johtua, sanailee vahvat savolaisjuuret omaava Mansen alajärvinen pelinjohtaja Matti Iivarinen.