Lahtelaiselle Jenni Koskelalle jo kahdeksas montén Suomen mestaruus

Lahtelainen Jenni Koskela on voittanut jo yhteensä kahdeksan montén Suomen mestaruutta. Hippos / Juho Hämäläinen

ESS

St Michel -ravien lauantaina ajettiin lämminveristen montén SM-finaali. Lähdössä nähtiin vauhtia, kun Elina Pakkasen ohjastama Dreaming Blues veti ensimmäisen kierroksen 11,5-vauhtia. Jenni Koskelan ohjastama Sunbeam tarkkaili tilannetta aivan kärkihevosten takana. Koskela löysi viimeisessä kaarteessa vapaat kiriväylät ja Sunbeam kiri lopulta ylivoimaiseen voittoon ajalla 13,2a / 2100 metriä.

Jenni Koskela on yksi Suomen menestyneimmistä montéohjastajista, hän on voittanut Suomen mestaruuksia yhteensä kahdeksan, kuusi lämminverisillä ja kaksi suomenhevosilla. Koskela on ohjastanut kaikki Sunbeamin montélähdöt, ja tuntee siten hyvin hevosen.

– Viimeksi jäi hampaankoloon Jokimaalla, kun jäätiin pussiin. Tuntui, että tämä menee mitä vaan, kun saadaan selkäjuoksu ja niinhän se meni. Ei huolettanut Trot Kronoksen karkumatka, tunsin alla, että nyt liikahtaa hevosella jalka ja se ottaa varmasti kiinni edellä menevän, lahtelainen Koskela kertoi.

Yhteistyö Tapio Mäki-Tulokkaan kanssa on aiemminkin tuottanut menestystä, vuonna 2018 Koskela voitti Attack Diablon kanssa montén Suomen mestaruuden.

– Olen ajanut Topin (Mäki-Tulokkaan) hevosia jo jonkun aikaa, jollain hevosella menin ennen Attack Diabloa. Ja mikäs näillä ajellessa, kun ovat niin hyviä, Koskela kehui.

Mäki-Tulokkaan valmentama Sunbeam on oikea montéspesialisti, hevosella on takanaan nyt seitsemän lähtöä raviratsastuksessa, joista se on voittanut neljä.

Voitostaan 7 500 euroa ansainneen Sunbeamin omistaa Stable Old MacDonald, jonka takaa löytyy valmentaja Mäki-Tulokas ja Jussi Kauppinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.