Ilves ja KuPS tekivät maalittomalla tasapelillä keskinäistä historiaa

STT

Ilves piti perjantaina jalkapalloliigan puolustavan mestarin Kuopion Palloseuran nollilla, mutta ei pystynyt itsekään tekemään ainuttakaan maalia lukuisista hyvistä tekopaikoista huolimatta. Näin pisteet jaettiin maalittomalla tuloksella.

Ilves ja KuPS eivät ennen perjantaita olleet koskaan sen enempää SM-sarjassa kuin liigassakaan pelanneet maalitonta tasapeliä. Viimeisin tasapeli ylipäätäänkin on vuodelta 1991.

Edellisessä liigaottelussaan Ilves oli Turussa päästänyt viisi maalia Interiä vastaan.

– Puolustuspeli oli tänään hyvällä mallilla. Vastus oli kova ja fyysinen. Tasaväkinen vääntö toi pisteen, sanoi Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss.

Yhden putken Ilves sentään katkaisi, sillä joukkue oli hävinnyt kuopiolaisille viisi edellistä ottelua liigassa. Edellisen kerran Ilves oli saanut pisteitä kuopiolaisilta huhtikuussa 2018 Helsingissä.

Wissin aktiivivuosina Norjan liigassa 1999 Lilleströmin päävalmentajana oli KuPS:n norjalainen valmentaja Arne Erlandsen.

– Hyvin samantyylistä peliä Norjassa pelattiin silloin kuin oli tämäkin peli, Wiss sanoi.

KuPS hankki tällä viikolla viikolla takaisin Petteri Pennasen, mutta hänellä ei ole vielä pelilupaa. Kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa ensi maanantaina.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut