Vettel piti parasta vauhtia sateessa, Bottas oli toiseksi nopein perjantain molemmilla harjoitusjaksoilla

Mercedes-kaksikko Valtteri Bottas (vas.) ja Lewis Hamilton olivat Unkarin vapaiden harjoitusten nopeimmat. AFP / LEHTIKUVA

STT

Ferrarin Sebastian Vettel piti parasta vauhtia formula 1:n MM-sarjan Unkarin gp:n toisissa harjoituksissa, jotka ajettiin vesisateessa. Vettel jäi märällä radalla lähes 25 sekuntia Lewis Hamiltonin aamuharjoituksissa ajamasta kärkiajasta kierrosajallaan 1.40,464.

Valtteri Bottas oli perjantaina molemmissa harjoituksissa toiseksi nopein. Ensimmäisellä harjoitusjaksolla hän jäi 0,086 sekuntia Hamiltonista ja toisella 0,272 sekuntia Vettelin noteerauksesta.

Puolentoista tunnin mittainen toinen harjoitusjakso pääsi kunnolla vauhtiin vasta sen lopulla. Vettel hurjasteli kärkiajan 1.40,464, kun aikaa oli jäljellä 32 minuuttia. Bottas murjaisi kakkosajan muutamaa minuuttia myöhemmin.

Hamilton ilmestyi radalle ensi kertaa vasta Bottaksen nopeimman kierroksen jälkeen, muttei ajanut kokonaista kierrosta.

– Olimme aamulla hyvässä vauhdissa, kun rata oli kuiva. Alku ei ollut hassumpi, vaikka autoni aliohjautui aika lailla. Sen ongelman saamme yleensä korjatuksi, Bottas kertoi.

Bottas olisi mielellään korjannut ongelmaa kuivalla radalla, mutta loppupäivä hupeni sateessa.

– Olisi ollut hyvä säätää auton tasapainoa paremmaksi vähän pidempään, mutta toisaalta tilanne oli sama kaikille, Bottas jatkoi.

Bottas ajoi nopeimman kierroksensa puolipehmeillä renkailla. Hamilton oli vajaat yhdeksän sadasosaa nopeampi kovalla renkaalla.

– En ole huolissani, sillä näin datasta, mistä ero tuli. Eikä näiden kahden renkaan ero ole nyt niin suuri kuin Itävallassa, Bottas todisti.

Pito oli minimissä

Mercedes-kaksikko jätti kuivalla kelillä vastustajat yli puolen sekunnin päähän, mutta Vettel sai sateessa Ferrarin parhaaseen vauhtiin. Märällä radalla ajeltiin ilman isoja riskejä, vaikka monelle tuli pieniä lipsahduksia.

– Pitoa oli todella vähän. Sen takia näimme radalla niin paljon kummallisia virheitä, Bottas selitti.

– Kokeilin sekä vesikelin että välikelin renkaita. Niillä ei ollut suurta eroa, joten huomenna voi olla edessä valintatilanne, Bottas ennakoi lauantain aika-ajoa, jota uhkaa sadekeli.

Kimi Räikkönen ajoi Alfa Romeota vain toisessa harjoituksessa, eikä löytänyt renkaisiin kunnon pitoa.

– Huomisesta ei tule helppo päivä, Räikkönen tiivisti tilanteen ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

– Ei ole mikään ihannetilanne, kun en päässyt ajamaan ensimmäisissä harjoituksissa kuivalla radalla. Meillä on valtava urakka saada nyt auto sellaiseksi kuin haluamme.

Märällä radalla oli vaikea saada selkoa auton vauhdista.

– Nyt täytyy käytä kaikki läpi ja katsoa, mitä voimme tehdä huomiseksi.

Räikkönen oli märällä radalla yhdeksänneksi nopein yli kolmen sekunnin päässä kärjestä.

McLarenin Carlos Sainz sekä Racing Pointin Lance Stroll ja Sergio Perez olivat Bottaksen jälkeen harjoituksen nopeimmat.

Ferrarin toinen kuljettaja Charles Leclerc valitteli Autosportin mukaan varikolle huonoa vetopitoa. Hän jäi tallitoverinsa kärkiajasta yli kolme sekuntia.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut