Orimattilan yleisurheilukisoissa hulppeat palkinnot – Suomen ennätyksestä Ferrari-avoauto

Orimattilassa jahdataan punaista Ferrari 360 spider -autoa. Luxury Collection Automobiles oy

Aleksi Sammalisto

Tiistaina 21. heinäkuuta Orimattilan kentällä järjestettävissä yleisurheilun Tähtien kisoissa on tarjolla kovia palkintoja. Olympialajissa Suomen ennätyksen tehnyt urheilija saa viikoksi käyttöönsä Ferrari 360 spider -avoauton ja nelinumeroisen summan bensarahaa.

Viime päivinä eri medioissa on ollut puhetta siitä, etteivät urheilijat saa kunnon korvauksia osallistumisestaan kisoihin. Orimattilan kisajärjestäjät kertovat tiedotteessaan toimivansa toisin ja maksavat urheilijoille startti- ja tulospalkkioita. Tulospalkkioiden määrä on sidottuna tulokseen.

SE-tuloksesta urheilijan käyttöön vapautuvan Ferrarin verotuksesta vastaa lempääläinen Luxury Collection -automyymälä.

Etukäteisarvioissa Tähtien kisoissa on kaksi lajia, joissa Suomen ennätys voi syntyä. Kesäkuussa miesten pituushypyn uuden SE:n 827 hypännyt Kristian Pulli pyrkii lisäämään ennätyshyppyynsä senttejä Orimattilassa.

Naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelä jahtaa Heli Koivulan SE-lukemia 14.39. Orimattilan Jymyä edustava Mäkelä loikki Koskella kauden avauksessaan 14.15 ja voitti tällä kaudella jo 14.04 hypänneen Senni Salmisen. Kaksikko ottaa tiistaina uudestaan mittaa toisistaan.

Miesten keihäässä mukana on kauden avauksessaan ennätyksensä 78.16 heittänyt Topias Laine. Viime viikolla 19 vuotta täyttänyt Laine oli Lahden Motonet GP:n paras suomalainen. Hän jätti taakseen muun muassa Dohan MM-kisoissa neljänneksi yltäneen Lassi Etelätalon, joka asettuu heittoviivalle myös Orimattilassa.

Keihäässä Aki Parviaisen yli 20 vuotta vanha Suomen ennätys 93.09 jäänee kuitenkin vielä rauhaan.

Näin paljon Suomessa voi tienata voittamalla urheilukilpailun – kaksi lajia täysin omilla luvuillaan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.