Espanjan koronatilanne haittasi Leo-Pekka Tähden harjoittelua – viisinkertainen paralympiavoittaja silti valmiina kotimaan kisakauteen

Leo-Pekka Tähti on jo usean vuoden ajan harjoitellut Espanjassa, jossa koronatilanne paheni nopeasti alkukevään aikana. TOMMI ANTTONEN / LEHTIKUVA

STT

Ratakelaajasuuruus Leo-Pekka Tähti aloittaa kisakautensa keskiviikkona Lahdessa järjestettävissä yleisurheilun gp-kilpailuissa. Tähti kertoi tiedotteessaan, että Tokion olympiakisojen siirtäminen vuodella oli lopulta helpotus.

– Positiivisesti ajateltuna tärkeisiin arvokisoihin saatiin vuosi lisää aikaa. Tänä kesänä pääpaino onkin erilaisten välineiden testauksessa. Tarkoitus on testata uusia hiilikuitukiekkoja sekä eri kokoisia kelauskehiä, Tähti valaisi.

Tähti on jo usean vuoden ajan harjoitellut Espanjassa, jossa koronatilanne paheni nopeasti alkukevään aikana. Se myös keskeytti Tähden harjoittelun kokonaan parin viikon ajaksi, mutta voimanpesän motivaatio on silti ollut korkealla kevään aikana.

– (Harjoittelutauon aikana) koitin aktiivisesti pitää huolta lihaskunnosta kotiharjoittelun parissa. Aika nopeasti sain kuitenkin Espanjaan kelausrullat, jotka osoittautuivat harjoittelun kannalta todella tärkeiksi. Kelausrullilla treenasin normaaleja määriä, mutta starttiharjoittelua niillä ei pystynyt tekemään, joten tänä vuonna tein enemmän määrää kuin normaalisti.

Tähti pääsi aloittamaan rataharjoittelun Malagassa vasta 1. kesäkuuta, Suomeen hän palasi heinäkuussa. Kotimaan kesä tarjoaa viisinkertaiselle paralympiavoittajalle tasaiseen tahtiin kilpailuja, ja tavoitteetkin ovat selvät.

– Maailman kärkitulos satasella ja alle 14 sekunnin aika. Nelosella tavoitteena on päästä lähelle SE-lukemia ja mieluiten alle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 2. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa
 3. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 4. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 5. Valtionvelka nousee arviolta 132 miljardiin euroon – VM:n budjettiehdotus ensi vuodelle on 61,6 miljardia euroa
 6. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 7. Hanhituhoja korvataan nopeutetusti, 2,7 miljoonan euron hakemuspotista osa kohdistuu Päijät-Hämeeseen
 8. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 9. Oikeuskanslerille kanteluita Kiurun ilmoittamasta pakkokaranteenista
 10. Kysymys ja vastaus: Miksi OP Päijät-Hämeen jäsenosuusmaksun palautuksessa kestää melkein kaksi vuotta?
 11. Lahden lukiot pyrkivät järjestämään syksylle siirtyneet lakkiaisseremoniat suunnitelmien mukaisesti
 12. Keskustan Saarikko: Ei korvausta menetetystä työtulosta karanteenin ajalta, jos on matkustanut tietoisesti korkean riskin alueella
 13. Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"
 14. Hämeen poliisin huomaan päätyneet löytötavarat vähentyneet viime vuodesta – "Polkupyöriä selvästi vähemmän"
 15. Länsiharjun koululaisten saattopaikka avattu liikenteelle – Vahva-Jussin katutöistä osa valmiita Lahdessa

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.