CAS kumosi Manchester Cityn europelipannan

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on kumonnut Manchester Cityn kahden vuoden europelikiellon. City saa osallistua Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan myös kahtena seuraavana kautena. AFP / LEHTIKUVA

STT

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on kumonnut jalkapallojoukkue Manchester Cityn kahden vuoden europelikiellon. Päätös tarkoittaa, että City saa osallistua Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan myös kahtena seuraavana kautena.

CAS kertoi maanantaina julkaistussa päätöksessään , että "City epäonnistui yhteistyön tekemisessä (Euroopan jalkapalloliitto) Uefan kanssa", mutta päätti silti hylätä Uefan päätöksen. Lisäksi se pienensi Cityn saaman 30 miljoonan euron sakon 10 miljoonaan euroon.

CASin mukaan "Uefan syytökset eivät olleet perusteltuja, ja osa niistä oli vanhentuneita".

Uefa lätkäisi seuralle helmikuussa kahden vuoden pannan Euroopan seurajoukkuekilpailuista ja sakon taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta viime helmikuussa, mutta City valitti rangaistuksesta CASiin.

Citylle päätös oli suuri voitto, sillä panna olisi vahingoittanut merkittävästi seuran taloutta ja mainetta huippupelaajien silmissä. Seura kiitteli omassa tiedotteessaan CASin paneelia "ahkeruudesta ja asianmukaisesta prosessin hoitamisesta".

Uefa korosti sitoutumista reilun pelin sääntöihin

Myös Uefa otti asiaan lyhyesti kantaa, mutta sanoi, ettei se kommentoi asiaa enempää.

– Viime vuosien aikana taloudellisen reilun pelin säännöt ovat olleet merkittävässä roolissa suojelemassa seuroja ja auttamassa niitä tulemaan taloudellisesti kestäviksi. Uefa ja ECA (eurooppalaisten jalkapalloseurojen järjestö) ovat edelleen sitoutuneita taloudellisen reilun pelin periaatteisiin, Uefa viestitti.

Uefa alkoi tutkia Cityn taloudenpitoa saksalaislehti Der Spiegelin julkaistua viime vuonna sähköposteja, joiden perusteella Cityn omistaja, sheikki Mansour bin Zayed al-Nahyan oli laittanut seuraan enemmän rahaa kuin hän sääntöjen mukaan saisi. Uefan mukaan City vääristeli sponsoritulojaan 2012–2016, jotta se olisi täyttänyt reilun pelin sääntöjen ehdot.

Tämän kauden Mestarien liigaa City jatkaa elokuussa, kun se kohtaa neljännesvälierien toisessa osaottelussa kotikentällään Real Madridin. Ensimmäinen osa päättyi helmikuun lopulla Cityn 2–1-vierasvoittoon.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut