NHL kielsi seuroilta koronatestien tulosten julkaisun ja loukkaantumisista kertomisen – pelaajien yksityisyyden suoja ensiarvoista

NHL julkistaa testimäärien lisäksi positiivisten testitulosten määrän. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekon NHL kielsi seuroiltaan koronavirustestien tulosten julkaisun ja pelaajien loukkaantumisista tiedottamisen loppukauden ajan. Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga palaa koronavirustauolta kaukaloihin 1. elokuuta Edmontonissa ja Torontossa.

NHL perusteli päätöstä yksilöiden terveystietojen suojelulla. Liiga päätti linjauksesta pelaajayhdistys NHLPA:n kanssa. Vaakakupissa on silti avoimuus koronatilanteen kehittymisestä.

– Noudatamme käytäntöä, jossa liiga kertoo testattujen määrän. Jotta yksilöiden koronatulokset eivät tule julki, seurat eivät myöskään kerro loukkaantumisista, kommentoi NHL:n varakomissaari Bill Daly ESPN :lle.

Liiga julkistaa testimäärien lisäksi positiivisten testitulosten määrän. Testejä tehdään seurojen harjoitusleirien aikana ja sitten, kun 24 joukkueen ottelut jatkuvat kahden kaupungin "jääkiekkokuplissa" Kanadassa.

– Haluamme suojella pelaajia siltä, etteivät heidän terveystietonsa leviä mediassa, Daly korosti.

Pelaajayhdistyksen edustajan Mathieu Schneiderin mukaan yksityisyyden suojasta kiinni pitäminen oli pelaajille merkittävä asia, kun NHLPA neuvotteli kauden jatkosta liigan kanssa.

Pelaajat on määrä testata päivittäin, ja positiivisen testituloksen saaneet eristetään muista.

– Uskon, että pelaajat ymmärtävät, että jos he eivät kerro oireista, he voivat tartuttaa muita. Siksi koronavirukseen suhtaudutaan varmasti eri tavalla kuin vammaan, joiden kanssa joskus pelataan, Schneider ennakoi.

Korona torppasi Las Vegasin

Edmonton ja Toronto valikoituivat NHL:n loppukauden pelipaikoiksi, koska niissä koronavirustilanne on parempi kuin Yhdysvaltain puolella. Yksi ehdokas kauden huipennukseen oli Las Vegas, mutta Nevadan osavaltiossa pandemiatilanne on vaikeutunut. Vaikka pelaajat asuvat, harjoittelevat ja pelaavat suojatussa ympäristössä, ulkomaailmaa ei pysty sulkemaan kokonaan ulkopuolelle.

Kausi on määrä pelata loppuun lokakuun alkuun mennessä. Ensi kauden ennakoidaan alkavan joulukuun alussa, ja NHL suunnittelee tavanomaista 82 kierroksen runkosarjaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 2. Korona sekoitti leasingin kuviot: vuokra-autot halutaan kotimaan lomakaaraksi normaalia hanakammin, mutta tarjonta on tavallista pienempää
 3. Uutissuomalaisen debatti: Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"
 4. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 5. Ahdistusta, masennusta, itsemurha-ajatuksia... Kysely valottaa koronapandemian vaikutuksia yhdysvaltalaisten mielenterveyteen – "Aikuiset eivät ole kunnossa Amerikassa"
 6. Auton voi vuokrata jopa vuosiksi, mutta palvelun hinnat vaihtelevat sadoista euroista liki tuhansiin
 7. FC Lahden kulmapotkumaestro sai kehut voiton jälkeen – "Jos tuollaisia palloja tulee lisää, kyllä me niistä maaleja tehdään"
 8. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 9. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 10. Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä
 11. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 12. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 13. Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen kiri komeasti SM-hopealle
 14. Pääkirjoitus: Työllisyyskeinoja löytyy, jos on tahtoa ja uskallusta
 15. Milja Kungaksen Esalainen: Koronakevään jäljet väsyttävät vieläkin – miten aiotte selvitä tulevasta syksystä?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.