Com Milton Festivaali-ajon urhein

STT

Kaustisen T75-päivän kohokohta oli perinteinen Festivaali-ajo. Lähdön piti olla Mikkelin kansainväliseen St Michel kilpailuun kutsutulle Sobel Conwaylle suupala. Suosikki sai vetää mailin kilpailussa varsin maltillista 1.12-tempoa, mutta oli maalisuoralla aseeton matkalla rinnallaan juossutta Com Miltonia vastaan.

Matias Salon valmentama Com Milton teki häikäisevän esityksen.

– En uskonut, että voidaan lyödä Sobel Conway sen ulkopuolelta. Ajoin tasaisesti johtavan rinnalla ja ajattelin parhaimmillaan kakkosta, voiton ohjastanut Hannu Torvinen myönsi.

Suomenhevosten kovimmassa lähdössä nähtiin upea kaksinkamppailu, jossa lähestyvän kuninkuuskilpailun kaksi todennäköistä osallistujaa otti yhteen.

Joriini kiersi 3100 metrin tasoitusajossa 40 metrin takamatkalta lähteneenä kärkeen ja sai toisen pisimmän takamatkalaisen Vixenin rinnalleen. Maalisuoralla orikaksikko mittasi toisiaan tosissaan.

Joriinia ohjastanut Hannu Hietanen ja Vixenin rattailla ollut Mika Forss eivät maalitolpalla tienneet kumpi oli voittaja. Armoton maalikamera kertoi Joriinin olleen niukasti edellä.

Joriini oli viides viime vuoden kuninkuuskilpailussa ja Vixen kuudes. Tämän juoksun perusteella tänä vuonna kaksikko taistelee mitalisijasta, eikä aivan mahdoton ajatus ole, että jommastakummasta leivottaisiin kuningas.

3100 metriä ajettiin T75-lähdöissä peräti kolmesti. Joriinin lisäksi näissä parhaat olivat rehdillä kirillä voittokantaan palannut Valiant Dream ja lämminveritammojen lähdössä nähtiin tämän päivän raviurheilussa harvinainen voittaja, kun Iikka Nurmosen ohjastama Golda Paris nousi parhaaksi jopa 60 metrin takamatkalta.

Edfromed ja Niemen Eemil kirivät T75-voittajiksi napakoilla lyhyillä kireillä johtavan takaa ja Hamlet Star veti lähtöään alusta loppuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut