NHL vahvisti sovun kauden jatkosta – pelit vauhtiin 1. elokuuta Edmontonissa ja Torontossa

Joukkueiden harjoitusleirit alkavat maanantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Jääkiekon NHL-kauden jatkuminen 1. elokuuta sai sinetin perjantaina Pohjois-Amerikan aikaa, kun liigan johto ja pelaajayhdistys NHLPA allekirjoittivat sopimuksen koronavirustauon päättymisestä. Kausi pelataan loppuun Kanadan Torontossa ja Edmontonissa, jossa pelataan lohkofinaalit ja Stanley Cup -finaalit.

Maaliskuussa keskeytynyttä kautta jatkaa 24 joukkuetta. Niiden harjoitusleirit alkavat maanantaina.

– Sopimus poistaa epävarmuutta, jota kaikki ovat joutuneet sietämään. Kauden jatkamisen lisäksi sovimme pitkän tähtäimen suunnitelmista, joilla turvaamme liigamme kasvun, NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi.

Liiga ja pelaajayhdistys jatkoivat neljällä vuodella CBA-työehtosopimusta, joka muun muassa varmistaa NHL-pelaajien pääsyn vuosien 2022 ja 2026 talviolympialaisiin. Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n ja Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n on vielä sinetöitävä NHL-pelaajien olympiapaluu, mutta maailman parhaiden pelaajien pääsy olympialaisiin lienee kummallekin järjestölle positiivinen asia.

NHL-pelaajat puuttuivat vuoden 2018 olympialaisista Etelä-Koreasta. Seuraavat olympialaiset talvikisat pelataan Kiinan Pekingissä ja vuoden 2026 kisat Italiassa.

Päivittäin 1 248 koronavirustestiä

NHL kertoi aiemmin tällä viikolla, että 35 pelaajaa oli antanut positiivisen covid-19-testituloksen 3 000 testin ryppäässä. Koronaviruksen varalta liiga joutuu pysymään tarkkana jatkossakin. Joukkueiden vahvuuteen saa kuulua 52 ihmistä, joista 31 on pelaajia. Heidät testataan päivittäin, joten koronatestejä tehdään 1 248 joka päivä.

Pelaajayhdistys ratkaisi pelaamisen aloittamisen pelaajaäänestyksessä, joka kesti kolme päivää. Nyt pelaajat pääsevät harjoittelemaan yhdessä neljän kuukauden tauon jälkeen. Pelaajilla on yhä lupa jättää loppukausi pelaamatta, kunhan he ilmoittavat siitä seuroilleen kirjallisesti kolmen päivän kuluessa.

Joukkueet matkustavat pelipaikkakunnille Kanadaan 26. heinäkuuta ja pelaavat joitakin näytösotteluja. Itälohkon 12 joukkuetta pelaa Torontossa ja länsilohkon 12 joukkuetta Edmontonissa. Pudotuspelit alkavat 11. elokuuta ja päättyvät viimeistään 4. lokakuuta.

NHL:n uusien pelaajien varaustilaisuus järjestetään verkossa 9.–10. lokakuuta. Alun perin tapahtuma oli määrä järjestää Montrealissa kesäkuun lopussa.

Calgaryn puolustaja Hamonic kieltäytyi ensimmäisenä

Calgary Flamesin puolustaja Travis Hamonic ilmoitti ensimmäisenä NHL-jääkiekkoilijana jättävänsä koronavirustauon jälkeen alkavat liigan pudotuspelit väliin.

Viimeistä sopimuskauttaan Flamesissa kiekkoileva Hamonic perusteli asiaa perhesyillä. Hänen pikkutyttärensä kärsi viime vuonna vakavista hengitystieoireista ja joutui kahdeksan kuukauden ikäisenä sairaalahoitoon. Hamonic ei halua asettaa tytärtään vaaraan, sillä pelaamiseen ja harjoitteluun liittyy koronaviruksen riski.

– Haluaisin sitoa luistinteni nauhat, taistella jäällä ja blokata laukauksia, mutta perheeni on aina etusijalla. Lasteni isänä oleminen on elämäni tärkein työ, Hamonic kirjoitti agenttifirmansa julkaisemassa Twitter -viestissä.

ESPN :n mukaan Calgaryn toimitusjohtaja Brad Treliving sai Hamonicin ilmoituksen vain tunteja NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen sopimuksen julkaisun jälkeen. NHL jatkuu 24 joukkueen voimin 1. elokuuta Edmontonissa ja Torontossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 2. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 3. Päivysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 4. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 5. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 6. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 7. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 8. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 9. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 10. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 11. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 12. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"
 13. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 14. Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – koko Suomen testauskapasiteetti on jo käytössä
 15. Taloyhtiöissä alkaa nyt yhtiökokousten rumba, joka voi muuttua koronalingoksi – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.