Wimbledon maksaa palkkiota pelaajille, vaikka turnaus peruttiinkin

Wimbledon piti pelata 29. kesäkuuta–12. heinäkuuta, mutta se peruttiin huhtikuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Tenniksen legendaarisin turnaus, Wimbledonin ikiaikainen ruohokenttäkoitos jäi tänä vuonna kokonaan pelaamatta koronaviruksen takia. Monia pelaajia vaivaavista talouspulmista tietoiset turnausjärjestäjät kuitenkin ilmoittivat perjantaina, että turnaukseen kelpoisille pelaajille maksetaan palkkiota.

Wimbledonin mukaan kaikkiaan 10 miljoonan punnan eli noin 11,2 miljoonan euron potista jaetaan rahaa 620 pelaajalle, joiden "maailmanranking olisi sallinut heidän osallistua vuoden 2020 turnaukseen joko suoraan tai karsintojen kautta".

Kaksinpelien 256 pelaajalle annetaan jokaiselle 25 000 puntaa (noin 28 000 euroa) ja karsintoihin oikeutetuille 224 pelaajalle 12 500 puntaa (noin 14 000 euroa). Nelinpelaajista jokainen saa 6 250 puntaa (noin 7 000 euroa). Palkkiota maksetaan myös pyörätuolisarjojen pelaajille.

– Heti turnauksen perumisen jälkeen mietimme, kuinka voisimme auttaa heitä, jotka auttavat tekemään Wimbledonista mahdollisen. Moni pelaaja on kohdannut talousvaikeuksia tänä korona-aikana, ja olemme iloisia, että vakuutuksemme mahdollistaa tämän palkkion maksamisen, Wimbledonin järjestelyjohtaja Richard Lewis sanoi.

Wimbledon piti pelata 29. kesäkuuta–12. heinäkuuta, mutta se peruttiin huhtikuussa. Turnaus on viimeksi jäänyt pelaamatta 2. maailmansodan aikaan, ja rauhan aikana sitä ei viimeksi nähty vuonna 1877.

Muista tenniksen grand slam -turnauksista Australian avoimet pelattiin suunnitellusti ennen pandemian äitymistä. Yhdysvaltain avointen pelipäiviksi on määritelty 31. elokuuta–13. syyskuuta, ja touko-kesäkuulta siirretty Ranskan avoimet aiotaan aloittaa viikko Yhdysvaltain avointen päättymisen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 2. Pelastuslaitos pelasti skootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä
 3. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 4. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 5. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 6. Suomessa on todettu 22 uutta koronatartuntaa
 7. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 10. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 11. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 12. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 13. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"
 14. Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin
 15. Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – koko Suomen testauskapasiteetti on jo käytössä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.