Pyöräilyn supertähti Chris Froome siirtyy suomalaisen Kjell Carlströmin vetämään talliin

Chris Froome. AFP / LEHTIKUVA

STT

Maantiepyöräilyn tähtinimi Chris Froome siirtyy kuluvan kauden jälkeen Israel Start-Up Nation -talliin. Tallin päällikkönä työskentelee suomalainen ex-ajaja Kjell Carlström. Israel Start-Up Nation vahvisti Froomen tulon kotisivuillaan .

Froomen, 35, nykyinen sopimus Team Ineosin kanssa päättyy joulukuussa. Talli ilmoitti, ettei sopimusta uusita. Brittipolkija Froome on voittanut Ranskan ympäriajon kokonaiskilpailun neljästi, Italian ympäriajon kerran ja Espanjan ympäriajon kahdesti.

Froome on ajanut Ineosissa ja sen edeltäjässä Team Skyssa kymmenen vuotta.

– Tämä on ollut ilmiömäinen vuosikymmen. Olemme saavuttaneet niin paljon yhdessä, ja vaalin näitä muistoja aina, Froome sanoi Ineosin kotisivuilla .

Hän on ilmoittanut tämän kauden tavoitteekseen Ranskan ympäriajon voiton.

Vaikka Froomen meriittilista on hulppea, Ineosissa hän ei välttämättä olisi ollut ensi kaudella ykköskapteeni. Ineosissa ajavat myös muun muassa Ranskan ympäriajon voittaneet Geraint Thomas ja Egan Bernal.

Froomella on viime vuodelta takanaan paha loukkaantuminen, joka piti hänet pitkään poissa kisoista. Kuluva pyöräilyvuosi on puolestaan vesittynyt pahasti koronaviruspandemian takia. Ranskan ympäriajo on määrä ajaa elo–syyskuussa.

Froome ajaa israelilaistallissa uransa loppuun.

– Chrisin ura on ollut poikkeuksellinen. Uskomme, että hänellä on mielenlaatua ja fyysisiä kykyjä voittaa lisää grand toureja ja samalla toimia nuorten kykyjemme mentorina, Carlström kertoi Israel Start-Up Nationin kotisivuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liian tiivis istuminen on puhuttanut FC Lahden kotipeleissä – "On vaikeaa lähteä ihmisiä siirtelemään", sanoo toimitusjohtaja
 2. FC Lahdelle ensimmäinen maali kotipelissä Ilvestä vastaan
 3. Suora lähetys: Reipas hakee revanssia MiPKin vieraana - ottelu käynnissä, ESS:n tilaajana voit katsoa peliä tästä
 4. Villähteellä kahden auton kylkikolari
 5. Perhoset ovat melkoisia linssiluteita – katso lukijoiden kuvat auringossa paistattelevista päiväperhosista
 6. Lastenlauluja lauletaan suositussa yhteislaulutilaisuudessa Lahdessa torstaina
 7. Rulla-ampumahiihdon SM-kultaa napanneella Mari Ederillä riittää yhä työsarkaa ampumapaikalla – "Ainoa mysteeri on enää se, miten saan virheet mahdollisimman nopeasti korjattua" 
 8. HU-46 uudisti rullahiihtoradan – Hälvälän olosuhteet keräsivät kiitosta SM-kisojen ampumahiihtäjiltä
 9. Lahden Ahkeralle kiekkomitaleja 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisoista
 10. Lahden Ratsastajien Iina Kauhanen voittoon Ypäjällä
 11. Helvetinjärven kansallispuisto hurmaa jylhillä kalliomaisemillaan – "Toivon, että suomalaiset ovat ymmärtäneet, että meillä on todella hienot maisemat eikä meidän tarvitse aina lähteä Kanarialle"
 12. "Jos olisi odotettu valmista, ei täällä olisi mitään" – Virolainen Maigi Korhonen muutti maalle Suomeen ja löysi kyläyhteisön, jolle teki talkootöitä öisinkin
 13. Nuoret miehet ajoivat kilpaa Lahdessa, toisella yli satasen nopeus taajama-alueella
 14. Seppälä ja Eder voittivat rulla-ampumahiihdon yhteislähtömestaruudet – ohilaukauksia kertyi Hollolan helteessä kosolti
 15. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.