HJK:n Lingman häikäisi ennätysyleisön edessä

Lucas Lingman häikäisi läpi pelin. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

HJK:n kotiavaus jalkapalloliigassa tarjosi tuhdisti nähtävää, kun se löi klassikossa Hakan 3–1. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen liigaan palannut valkeakoskilaissikermä sinnitteli, mutta Klubi puristi sen yllätyssauman olemattomaksi.

HJK vyörytti heti alusta hyökkäyksen toisen jälkeen pohjaan, Roope Riski puski jo 10 minuutin kohdalla 1–0. Vain vartissa Klubille kertyi peräti kuusi kulmaa.

– Onneksi en vetänyt kolmen millin siiliä. Muuten voi olla, että pallo olisi mennyt ohi, lyhythiuksinen Riski naureskeli hipaisuohjaustaan.

Tauon kynnyksellä vieraiden 1–1-tasoituksen esti Eero Markkasen paitsio.

Toisella jaksolla Klubin sankareiksi osoittautuivat pilkulta osunut Rasmus Schüller, paljon petrannut Atomu Tanaka sekä läpi pelin häikäissyt Lucas Lingman.

Peliä oivasti rakentanut Lingman tarjosi Riskin osumaan täsmäpassin ja vastasi myös kamppailun upeimmasta maalista. Hän täräytti kansainvälistä tasoa olevan vapaapotkun reilusta 20 metristä yhdysvaltalaistorjujan Michael Hartmannin taakse.

Lingmanin osaamista todisti 2 430 katsojaa, joka on kauden suurin yleisölukema, kun liigaa on takana 12 mittelöä.

– Hän (Lingman) on niin hyvä pelaaja, että ei mitään järkeä. Hyökkääjä osaa nauttia tuollaisista keskikenttäpelaajista kuin hän ja Schüller. Voi keskittyä vain pallon laittamiseen sisään, Riski kehui.

Hakan valmentajaa Teemu Tainiota loppusaldo jurppi.

– Paska maku jäi, Tainio totesi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut