FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa

"Meidän tulisi käytännössä järjestää jostain keskiviikoksi 2 000 pöytää ja tuolia stadionille."

Oman penkin alla oleva betonitasanne ei kelvannut viranomaisille pöytää vastaavaksi tasoksi ja siksi FC Lahden keskiviikon pelissä SJK:ta vastaan ei ole lainkaan kioskitoimintaa. Mirja Hussain

ESS

FC Lahti keskeyttää toistaiseksi ottelutapahtumissa tehtävän oheismyynnin. Kioskitoimintaa ei ole ollenkaan keskiviikon FC Lahti–SJK -ottelussa.

– Tällä hetkellä voimassa oleva lainsäädäntö tekee myynnin mahdottomaksi yhtälöksi. Joudumme toimimaan erityisjärjestelyin jo pelkästään yleisötilaisuuksien järjestämistä koskevien erityismääräysten johdosta, mutta tämän lisäksi kaikki ottelutapahtumassa tehtävä myynti rinnastetaan ravintolatoimintaan. Olemme lähtökohtaisesti tapahtumanjärjestäjä – emme ravintola, kommentoi FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari tiedotteessa.

– Meidän tulisi käytännössä järjestää jostain keskiviikoksi 2 000 pöytää ja tuolia stadionille, jos haluaisimme myydä edes makkaraa, sanoo Heikari.

Ravintoloita koskettavista rajoituksista ottelutapahtumien oheismyynnin tekee mahdottomaksi jokaiselle ”ravintolan” asiakkaalle vaadittava istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä.

Poliisi otti FC Lahden ja HJK:n ärhäköitä kannattajia kiinni Lahdessa – "Aiemmista kokemuksista on opittu"

Heikarin mielestä FC Lahti toimi asetusten mukaisesti avausottelussa HJK:ta vastaan, kun kaikki ostoksia tehneet ohjattiin omille paikoilleen katsomossa, jossa ostokset voi laskea penkin alla olevalle betoniselle tasolle.

– Meidän tulkintamme ”vastaavasta tasosta” ei kuitenkaan tyydyttänyt viranomaistahoja. Uskon puhuvani kaikkien tapahtumanjärjestäjien suulla, kun sanon todella toivovani kyseisen asetuksen tarkastelua päättäjien toimesta mahdollisimman pian. Lain tulkintahan tulisi kaikkialla olla sama, toteaa Heikari.

– Harmittaa yleisön puolesta kun emme nyt voi heille palveluita tarjota lainkaan. Toivottavasti kaikki ymmärtävät, että tilanne ei ole meistä johtuva ja mahdollisimman moni tulee kaikesta huolimatta seuraamaan itse ottelua.

Avausjakson salamamaalit siivittivät HJK:n selkeään voittoon Lahden Stadionilla – katsojat noudattivat turvallisuusohjeita kelvollisesti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.