Ennakkosuosikki Elian Web ravasi keulalta Suur-Hollolan voittoon

Elian Webiä ohjastanut Jorma Kontio (vas.) sekä valmentaja Katja Melkko palkintojenjaossa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Elian Web näytti ainutlaatuista tasoaan Suomen ravihevosissa voittaessaan sunnuntaina Lahden Jokimaan raveissa Suur-Hollola-ajon finaalin.

Elian Webin ajoi voittoon Ruotsista Suomeen päivämatkalle lentänyt Jorma Kontio, jolle voitto Suur-Hollola-ajossa oli jo 12:s.

– Valtaosa voitoistani on tullut keulapaikalta eli hevosilla, jotka osaavat lähteä lujaa, Kontio summasi historiaansa Suur-Hollolassa.

Ykkösradalta kiihdyttänyt Elian Web kuuluu ilmiömäisen nopeisiin lähtijöihin. Kontio piti sillä johtopaikan ja torjui kiihdytykseen radalta viisi kaiken ladanneen Le Gros Billin. Haastaja jäi juoksemaan johtavan rinnalle.

Alkurynnistyksen jälkeen matkavauhti putosi maltilliseksi, ja näin Elian Webillä ei ollut vaikeuksia irrota loppusuoralla selvällä erolla vastustajistaan helppoon voittoon.

– Raviurheilussa ei saa yhtäkään voittoa helpolla. Jokaisen eteen on tehty suunnaton määrä työtä, ravivalmentaja Katja Melkko muistutti. Hän on lyönyt itsensä viimeisen vuoden aikana läpi menestyneimpien valmentajien joukkoon Ruotsissa.

Hotshot Luca venytti tasaisesta rintamasta kakkospalkinnolle ennen Big Headachea ja Le Gros Billiä.

Ykköspalkinto oli 120 000 euroa. Aiemmilta vuosilta Elian Webillä oli jo toinen ja kolmas palkinto. Kokonaispalkintosumma kymmenjäsenisen omistajatalli Webbien kultakimpaleella kohosi nyt 870 000 euroon.

Rehellinen kilpahevonen

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajon Evartin voittojuhlissa nähtiin suuria tunnelmia. Santtu Raitala ohitti ylistettävän terävällä taktiikalla vastustajia viimeisessä kaarteessa sisäkautta pitkin "kaikki tai ei mitään" -tunnelmissa. Loppusuoralla Evartilla oli edessään enää Caijus, jonka se jätti kevein kiriaskelin taakseen.

– Evartti on äärimmäisen rehellinen kilpahevonen. Sen uran tulen muistamaan ikäni, niin paljon siihen on mahtunut vastoinkäymisiä ja niiden voittamisia, todellinen taistelija, ylisti valmentaja Antti Ojanperä.

Hän omistaa Evartin yhdessä pitkäaikaisten ystäviensä kanssa Talli Pajatson nimissä. Ykköspalkinto oli 37 500 euroa.

Lissun Eerikki kiri loppusuoran niin vauhdikkaasti, että se nousi kakkospalkinnolle ja jätti Caijuksen kolmanneksi. Ojanperän tallin toinen edustaja Vappuäijä oli neljäs. Alussa laukannut Vixeli nousi vahvalla kirillä viidenneksi ja jätti ravikuningas Tähen Toivomuksen kuudenneksi.

Eleetön Mascate Match

Suomen raviurheilun unelmahevonen, derbysuosikki, tuhannen omistajan HIFK-liigavarsa Mascate Match voitti eleettömän helposti 4-vuotiaiden tammojen suurkilpailun Best Princessin. Kilpailu oli hevosen 24. ja voitto 20. Voittajakerroin 1,07 kertoo, miten suuri luottamus raviharrastajilla tammaan on. Maltillisen matkavauhdin jälkeen voittotulos jäi numeroihin 13,6a.

– Mascate Matchin harjoitukset ovat olleet hyvin rauhallisia tänä vuonna. Derbyyn tähdätään. Todennäköisesti tamma kilpailee seuraavaksi Mikkelissä Eugen Pylvänäisen muistoajossa, ja sitten keskitytään lähestyviin derbyn karsintalähtöihin, valmentaja Pekka Korpi totesi.

Tammahambossa nähtiin upea kilpailu 3-vuotiden tammojen kesken ikäluokan herruudesta. Suursuosikki An-Dorra sai kumartaa lopussa kukistajalleen Sahara Kellyannella. Santtu Raitala ajoi voittoon 15,0a-tuloksella. Voittajatamman hoitaja Annika Aalto ja valmentaja Tapio Mäki-Tulokas ovat vuokranneet kilpailuoikeudet omistaja Petra Huhdilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti ei kannata hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritystä – aikoo tehdä vastaehdotuksen yhtymäkokoukselle
 2. Lahden kaupunginhallitus käveli lautakunnan yli, Löylykadun asuinalue uuteen harkintaan
 3. Kolme pankkia tarjoaa yhä maksuttomia lainanlyhennysvapaita – Uutissuomalaisen kyselyn mukaan valtaosa isoimmista pankeista on jo lopettanut koronakampanjat
 4. Kimolan kanava avasi viimein porttinsa, ilman täytti jännittynyt supina ja veneilytunnelissa kajahtelivat riemukkaan kiljahdukset: "Tämä kanava vaikuttaa koko tämän alueen kehitykseen", katso kuvat
 5. FC Lahti ja FC Honka väänsivät maalittoman tasapelin – ”Tulta, kiimaa ja tunnetta täytyy kaivaa lisää”
 6. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa
 7. Poliisi: Lahden keskustassa ammuttu luoti osui auton ikkunaan
 8. Poliisi julkaisi Hämeen alkuvuoden rikostilastot – huumausainerikoksissa kasvua jopa neljännes, Päijät-Hämeessä törkeiden pahoinpitelyjen määrä nousi vuoden takaisesta
 9. Tähtihetket jäivät vähiin, Lahti ja Honka tasasivat pisteet
 10. Pelicansin valmennustiimi on kasassa – Päävalmentaja Tommi Niemelä saa rinnalleen tuttuja ja täysin uusia kasvoja
 11. Hyvinvointiyhtymä: päivystysavun numerossa ruuhkaa, koronatestien tulokset valmistuvat viiveellä
 12. Hämeen poliisi jatkaa Lahden Liipolan väkivaltaisen ryöstön selvittämistä – alueen valvontakameroiden omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin
 13. Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle
 14. LAB ja LUT avaavat kampuksensa kahden viikon päästä, syksyllä käytössä sekä lähi- että etäopetusta
 15. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, Etelä-Savossa uusi tartunta noin kahteen kuukauteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.