Koronatartunnat kiristävät tunnelmaa tennispiireissä – Frances Tiafoen tartunta Atlantassa palautti mieleen Djokovicin näytösturnauksen tapahtumat

Yhdysvaltalainen tennispelaaja Frances Tiafoe on saanut koronavirustartunnan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koronatartunnat kuumentavat tunteita tennispiireissä. Tuorein tapaus tuli julki lauantaina, kun yhdysvaltalainen Frances Tiafoe kertoi saaneensa virustartunnan Atlantassa järjestettävän näytösturnauksen yhteydessä.

Maailmanlistalla 81. sijalla oleva Tiafoe antoi puhtaan koronanäytteen ennen kuin hän matkusti Georgiaan. Perjantai-iltana otettu testi oli positiivinen, ja Tiafoe vetäytyi turnauksesta, jonka katsomoihin on päästetty noin 450 katsojaa.

– Olen valitettavasti antanut positiivisen virusnäytteen perjantaina, joten minun täytyy vetäytyä Atlantan kilpailusta. Olen harjoitellut Floridassa ja siellä tehty testi oli viikko sitten negatiivinen, Tiafoe tviittasi .

– Minulla on seuraava testi alkuviikosta, mutta olen jo vetäytynyt eristykseen. Olin innoissani, kun pääsin pelaamaan, mutta terveys on toki ykkösasia.

Osa tennisväestä on tuominnut Atlantan kilpailutapahtuman järjestämisen. Taustalla on maailmanlistan ykköspelaajan Novak Djokovicin vastuuttomalla tavalla järjestämä näytösturnaus, jossa Djokovicin lisäksi ainakin Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki ja viimeksi mainitun raskaana oleva vaimo saivat koronatartunnan viime kuussa.

Myös Djokovicin vaimo ja valmentajat saivat koronatartunnan.

Isner puolustautui raivokkaasti

Atlantan turnauksen järjesti huippupelaaja John Isner, joka vastasi kritiikkiin vihaisesti.

– Te koronahemmot voitte vetäytyä kellareihinne. Minä elän tavallani ja promotoin rakastamaani urheilulajia turvallisella tavalla, Isner tviittasi turnauksen alla.

Yhdysvaltalainen pelaaja Sachia Vickery muistutti lauantaina Isneriä tämän kommentista.

– Nyt olisi aika hyvä hetki haudata tuo tviitti, Vickery ehdotti .

Djokoviciin kohdistui Balkanin turnauksen jälkeen raju kritiikki, kun tapahtumasta levisi videoleike, jossa pelaajat juhlivat koronarajoituksia uhmaten yökerhossa. Pelaajista Aleksandr Zverev antoi tapahtuman jälkeen negatiivisen koronanäytteen, mutta hänetkin tavoitettiin juhlimasta, vaikka pelaaja oli sanonut olevansa karanteenissa.

Tilanteesta huolestuneet vaativat nyt tennisturnausten kieltämistä toistaiseksi.

---

Korjattu juttua. Poistettu sana "entinen" Isneristä puhuttaessa. Isner pelaa edelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. THL antoi maskisuosituksen, Lahden busseihin ei tule maskipakkoa: "On jokaisen omassa harkinnassa, käyttääkö maskia"
 2. Koronatartunnat selvässä nousussa elokuun alussa – "Trendi on huomattavan huolestuttava"
 3. Marin: Hallitus puoltaa THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista
 4. Mies riehui ja haastoi riitaa Lahden torilla
 5. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä kello 18.30 alkaen
 6. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 7. Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle
 8. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 9. Vesijärvellä Lahdessa ja Orimattilan Mallusjärvellä on havaittu sinilevää
 10. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 11. Kokoomus asetti 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 12. Keskusta nimesi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa
 13. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 14. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 15. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.