Jokerimörssärit pommittivat KaMalle avausvoiton, Kiri suli 10–0-tilanteesta tappioon

KaMan Petteri Kortelainen. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Kankaanpään Maila jäi torstaina miesten Superpesiksen sarja-avauksessa Hyvinkäällä juoksutta, mutta joukkueen jokerikotiuttajat oikaisivat kurssinsa nopeasti. Pikauusinnassa lauantaina Satakunnassa KaMa voitti Tahkon jokeriensa Petteri Kortelaisen ja Miikka Riikosen lyömillä juoksuilla 2–0 (3–2, 5–4).

– Ulkopelimme oli hyvää, ja sisälläkin paransimme Pihkalan avauksesta. Teemu Utusen suoritusta on kehuttava sisällä ja ulkona, ylisti KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen polttajaansa.

KaMa avasi kauden pistetilinsä avausjaksolla. Ratkaisevaksi osoittautui Kortelaisen, 25, seitsemäs pääsarjakunnari (1+2). Hän haavoitti ajolähdöstä kärkietenijä Mikko Paunan, mutta pamautti sen jälkeen kotipesään Kari Kellokosken ja jokerimörssäri Riikosen.

Toisella jaksolla Riikonen, 27, tyhjensi ajolähdön (1+3) ensimmäisessä vuoroparissa kahdeksannella pääsarjakunnarillaan, mutta kahdella lyönnillä. Tahkon kirin jälkeen täyteen pistepottiin tarvittiin vielä kakkoskärki Utusen viimeisen vuoroparin tasoittavalla Riikosen kotiuttamana tuoma voittojuoksu.

KaMan palkitut olivat koppari Topias Lilja (6 kärkilyöntiä/9 yritystä) ja Riikonen (8/11).

Tahkosta erottuivat lukkari Kalle-Tapio Huusko (4/4) ja kaksi juoksua tuonut vaihtaja Jere Vikström (5/6).

Ilmajoella kirvelevä kotitappio Vedolle

Koskenkorvan Urheilijat ja Vimpelin Veto olivat ennakkopuntaroinneissa sarjan eri päissä, joten ilmajokiset olivat järkyttää vieraitaan tosissaan joutuessaan tyytymään niukkaan tappioon 0–2 (8–9, 4–5).

Veto johti avausjaksoa kuudella juoksulla, mutta Koskenkorva kiri viimeisen vuoroparin tasoittavalla yhdellä palolla juoksun päähän. Vedon jokeri Janne Mäkelä iski avausjaksolla ajolähdöstä 1+3 ja Viljo Sillanpää useammalla onnistumisella yhteensä kolme juoksua.

Toisella jaksolla Vimpeli selvisi voittajaksi kolmella sisävuorolla, kun Mäkelä iski kolmannen vuoroparin tasoittavalla jakson kolmannen juoksunsa ja Elmeri Anttila sivalsi voittojuoksun kotiuttaessaan Mikko Kanalan.

Kotijoukkueen osaavimmat olivat kuusi juoksua lyönyt jokeri Patrik Wahlsten (8/10) ja kaksi juoksua tuonut ykkösvahti Otto Kauppinen (6/7).

Vedosta erottuivat 1+6 juoksua lyönyt Mäkelä (9/12) ja kaikissa kolmessa kotiutusyrityksessään onnistunut koppari Sillanpää (4/5).

Kempeleessä koettiin jaksojärjestelmän helmi

Jaksopeli osoitti toimivuutensa Kempeleen Kirin ja Siilinjärven Pesiksen kohtaamisessa. Kotijoukkue luuli rallattelevansa toisen vuoroparin 10–0-johtonsa jälkeen näyttävään voittoon sarjajumbo-SiiPen kustannuksella. Kahta tuntia myöhemmin kiriläiset joutuivat havaitsemaan hävinneensä 1–2 (14–5, 3–6, 2–4).

Savolaiset eivät olleet koskeneet vielä mailoihinsa, kun Kirin Matti Korhonen ja Ossi Meriläinen olivat jo lyöneet kaksi juoksua mieheen. Jokeri Korhonen pommitti taukoon mennessä neljällä lyöntivuorolla viisi juoksua. Valtteri Kleemola (1+1) liittyi kunnarikerhoon.

SiiPe avasi sarjan viimeisenä joukkueena pistetilinsä toisen jakson voitolla. Toni Toivanen, 27, järkytti isäntiä ensimmäisen vuoroparin kunnarillaan (1+2), joka oli hänen pääsarjauransa kolmas.

Supervuoroparin tyrmäyksestä vastasi avaavalla vieraiden 28-vuotias Teemu Kinnunen (1+2), jolle lyöty kunniajuoksu oli ensimmäinen Superpesiksessä.

Kirin luottomiehet olivat kuusi juoksua tuonut vaihtaja Onni Määttä (12/13) ja pääsarjauran neljännen kunnarinsa lyönyt 25-vuotias polttaja Kleemola (7/9).

SiiPestä villeimmin tuulettivat 1+3 juoksua lyönyt Toivanen (8/14) ja kaksi juoksua tuonut sieppari Ville Lantiainen (8/10).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kello 10 se avautui: Innokkaimmat tulivat jo eilen Kimolan kanavalle – Ari Vilamaa oli yksi ensimmäisistä sululla, yleisöä on kerääntynyt paikalle satamäärin ja veneitäkin on liikkeellä, katso kuvat
 2. Hyvinvointiyhtymä: päivystysavun numerossa ruuhkaa, koronatestien tulokset valmistuvat viiveellä
 3. Pelicansin valmennustiimi on kasassa – Päävalmentaja Tommi Niemelä saa rinnalleen tuttuja ja täysin uusia kasvoja
 4. Hämeen poliisi jatkaa Lahden Liipolan väkivaltaisen ryöstön selvittämistä – alueen valvontakameroiden omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin
 5. LAB ja LUT avaavat kampuksensa kahden viikon päästä, syksyllä käytössä sekä lähi- että etäopetusta
 6. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, Etelä-Savossa uusi tartunta noin kahteen kuukauteen
 7. Katinkullan perustajan Seppo Juurikon, 73, miljoonavelat vanhenivat vasta kuusi vuotta sitten – "En omista edes vaatteita, jotka minulla on ylläni"
 8. Kolme henkilöautoa paloi lunastuskuntoon Heinolassa
 9. Lahden Sykkeen Alko remontoidaan, myymälä suljettuna valtaosan elokuusta
 10. Hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyrityksen kohtalo selvillä tällä viikolla – Lahden kaupunginhallituksen äänestyksestä tulossa tiukka
 11. THL:n koronasovellus otetaan koekäyttöön huomenna
 12. Hollolan valtuutetuista moni asettumassa ehdolle kuntavaaleissa, suurin osa miettii kuitenkin vielä - katso listaus
 13. Otteluruuhkassa leikitään pelaajien terveydellä, FC Lahti aloittaa uuden härkäviikon FC Hongan isäntänä
 14. Millaisia majoituspalveluita tarjoaa Heinolaan suunniteltu matkailukohde Kupari ja Pilli? Uusien yritysten toiminimille on monia sääntöjä, mutta sananmuunnoksia ei pidetä silmällä
 15. Kuntavaaliehdokkaiden hankinta vaikeutui Hollolassakin koronakeväänä, kun tapahtumia ja kokoontumisia jouduttiin perumaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.