IS: Valmentajalle yli kolme vuotta vankeutta alaikäisen pelaajan törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä

STT

Suomalaisen palloiluseuran valmentaja on tuomittu kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa alaikäisen valmennettavansa törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan .

Rikokset tapahtuivat vuosien 2016 ja 2019 välillä. Mies oli muun muassa kosketellut tyttöpelaajaa tavalla, joka täytti käräjäoikeuden mielestä törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkit. Mies oli saanut tytön myös koskettelemaan itseään.

Lisäksi valmentaja oli pelin aikana hivellyt tyttöä vaihtopenkillä sisäreidestä ja ehdotellut sopimattomia, mikä oli seksuaalista hyväksikäyttöä. Mies tuomittiin myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Nykyään viisikymppinen mies joutuu maksamaan valmennettavalleen korvauksia 20 000 euroa ja tämän noin 5 000 euron oikeudenkäyntikulut. IS ei julkaissut tuomitun nimeä uhrin henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"
 2. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 3. Teerenpelin uutuusviski nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa kilpailussa
 4. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 5. TS: Orimattilan kaupunginjohtaja Osmo Pieski hakee Raision johtoon
 6. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 7. Spedemäinen keksintö yritykseltä, joka toimi myös Nastolassa - suojavisiiri ja lippalakki samassa
 8. Koulu käyntiin liikenneturvallisuustempauksella Lahden Launeella – tapahtuma on myös tärkeä muistutus tielläliikkujille
 9. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 10. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 11. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 12. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 13. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 14. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 15. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.