Motocrossin KymiRingin MM-osakilpailu siirtyy elokuulta kesälle 2021 – "Kisat ajetaan sovitusti ensi vuonna"

ESS

KymiRingillä elokuuksi suunniteltu motocrossin MM-osakilpailu siirretään kesälle 2021 koronaviruspandemian vuoksi.

Kansainväliset motocrossin MM-kilpailuoikeudet omistava Infront Moto Racing ja tapahtumayhtiö Lahti Events Oy:n päättivät siirrosta, kun pitkälle kesään jatkuneet koronarajoitukset tekivät kisojen järjestelyt haastaviksi. Päällimmäiseksi kysymykseksi on noussut erityisesti kansainvälisten ajajien karanteeniajat sekä kaluston logistiikka.

MXGP:n lisäksi KymiRingille rakennettavalla morocrossradalla oli tarkoitus ajaa myös MX2-, EMX250-, EMX125- ja EMX 2t -luokkien kilpailut 22.-23. elokuuta.

– Vaikka tapahtumiin kohdistuvia rajoituksia puretaan kesän aikana ja tilanne näyttää ainakin hetkellisesti helpottavan, ovat koronapandemiasta johtuvat vaikutukset tapahtumaan mittavat. Tämän hetken rajoituksista johtuen kansainvälisen urheilutapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista. Ihmisten terveys menee tässä tilanteessa kaiken muun edelle, perustelee MXGP Finlandin projektijohtaja Riia Martinoja tiedotteessa.

– Yhteistyö Infront Moto Racingin sekä Suomen Moottoriliiton kanssa on ollut tiivistä ja kisat tullaan ajamaan sovitusti ensi vuonna, toteaa Martinoja.

Infront Moto Racingin ja Lahti Eventsin yhteistyösopimus on kolmivuotinen ja sopimuksen mukainen ensimmäinen kisa ajetaan kesällä 2021. Sopimus jatkuu vuoteen 2023 asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.