Myös KymiRingin MM-motocross lykkääntyi ensi kesään

Motocrossin MM-sarjan kilpailuja ajetaan Suomessa näillä näkymin 2021–2023. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Iittiin kaavailtu motocrossin MM-sarjan kilpailu on peruttu, mutta radan toimitusjohtajan Markku Pietilän mukaan KymiRingin kesän tapahtumakalenteri ei ole tyhjä.

– Käytämme rataa koko ajan, ja sinne tulee kansallisia kilpailuita. Meillä on myös aika paljon esimerkiksi autojen maahantuojien tilaisuuksia, joissa rataa käytetään, Pietilä sanoi perjantaina STT:lle.

Motocrossin MM-sarjan kisa oli määrä ajaa KymiRingillä 22.–23. elokuuta. Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kilpailu peruttiin jo aiemmin koronaviruspandemian takia. Ratakilpailu oli tarkoitus järjestää KymiRingin radalla 10.–12. heinäkuuta.

– MotoGP on megaluokan tapahtuma. Motocross on selvästi pienempi tapahtuma ja myös puitteiltaan vaatimattomampi, mikä johtuu osittain lajin luonteesta, Pietilä sanoo.

Motocrossin MM-kisaoikeudet omistava Infront Moto Racing ja tapahtumajärjestäjä Lahti Events perustelivat peruuntumispäätöstä koronavirusrajoituksilla. Niistä olisi seurannut logistisia ongelmia ja ajajille karanteenimääräyksiä.

– Vaikka tapahtumiin kohdistuvia rajoituksia puretaan kesän aikana ja tilanne näyttää ainakin hetkellisesti helpottavan, ovat koronapandemiasta johtuvat vaikutukset tapahtumaan mittavat. Tämän hetken rajoituksista johtuen kansainvälisen urheilutapahtuman järjestäminen ei ole mahdollista, MXGP Finlandin projektijohtaja Riia Martinoja kertoi tiedotteessa.

Peruuntuminen ei tullut yllätyksenä

Järjestäjillä on motocross-kisoista kolmen vuoden sopimus, joten näillä näkymin MM-sarjan kilpailuja ajetaan Suomessa 2021–2023. Ensi vuoden kilpailukalenterin päivämääristä päätetään syksyllä.

– Siirto ensi vuoteen ei välttämättä ollut hirveän iso yllätys. Merkit olivat nähtävissä ja ilmassa, Pietilä tiivistää.

Ratamoottoripyöräilyn viiden vuoden sopimus on siirtynyt vuodella, joten MotoGP nähdään Suomessa 2021–2025.

Kahden suuren kansainvälisen tapahtuman vesittyminen tältä vuodelta on isku KymiRingille.

– Koko tapahtumabisnesala on kärsinyt. Meille on ollut hyvä puoli, että peruuntumiset tulivat riittävän ajoissa, Pietilä sanoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut