MM-rallia ajetaan taas syyskuussa – Kalle Rovanperä starttaa viiden kilpailun pyrähdykseen neljänneltä sijalta

Suomalaisista parhaissa asemissa on Kalle Rovanperä, joka on neljäntenä. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Ralliautoilun MM-sarja typistyy koronapandemian takia kahdeksaan kilpailuun tänä vuonna. MM-sarja WRC ilmoitti torstaina nettisivuillaan , että kauden neljäs osakilpailu ajetaan Virossa 4.–6. syyskuuta. Kausi päättyy Japaniin marraskuun loppupuolella.

Toyotan ranskalaiskuski Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa ennen viiden kilpailun mittaista loppupyrähdystä. Suomalaisista parhaissa asemissa on Toyotan Kalle Rovanperä, joka on neljäntenä.

MM-sarjasta ennätettiin ajaa Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon kilpailut ennen kuin koronapandemia keskeytti kilpailukauden maaliskuussa.

Viron ja Japanin kisojen välissä ajetaan Turkin (24.–27. syyskuuta), Saksan (15.–18. lokakuuta) ja Italian MM-rallit (29. lokakuuta–1. marraskuuta).

Sarja voi vielä täydentyä Belgiassa 2.–4. lokakuuta ajettavalla kilpailulla ja Kroatian rallilla, jonka mahdollista ajankohtaa vielä selvitellään.

Jyväskylän MM-ralli on peruttu tältä vuodelta. Argentiinan, Portugalin, Kenian, Uuden-Seelannin ja Walesin rallit ovat muut tältä kaudelta perutut kilpailut.

Viro isännöi ralliautoilun MM-osakilpailua tänä vuonna ensi kertaa. Siitä tulee MM-sarjan 33:s järjestäjämaa.

Koronaohjeet tarkentuvat

WRC:n toiminnanjohtaja Oliver Ciesla kertoi torstaina Tallinnassa, että kausiohjelma saatiin puurtaen kokoon.

– Teimme uupumatta töitä näissä poikkeusoloissa ja onnistuimme varmistamaan kilpatalleille riittävän valmistautumisjakson ennen kuin kausi taas jatkuu, Ciesla iloitsi.

Viron kilpailu ajetaan typistetyllä ohjelmalla. Kansainvälinen autoliitto FIA ja WRC tarkentavat jatkossa ohjeita, joilla pyritään varmistamaan ihmisten terveys ja turvallisuus koronapandemian aikana.

– Keskitymme huolellisesti suosituksiin, joiden avulla voimme järjestää nämä tapahtumat, FIA:n rallijohtaja Yves Matton lupasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 2. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 3. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 4. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 5. Henkka ja Kivimutka punoivat suunnitelmiaan vajassa Kerinkalliolla – oikeanmuotoista leipää haettiin kiireellä kaupasta elokuvan kuvauksissa
 6. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 7. Henkilöauto suistui tieltä Kärkölässä
 8. Lukijalta: Miksi en kannata sote-yhteisyritystä?
 9. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 10. Yllättävä trendi paljastui peruskoulun ysiluokkalaisten päättötodistuksista – nyt tutkitaan, saavatko oppilaat liian hyviä numeroita
 11. Libanonissa sattuneen räjähdyksen uhriluku jatkaa kasvuaan, ainakin 135 on kuollut - lue yön uutiskooste
 12. Pääkirjoitus: Keskustan puheenjohtajakisa edelleenkin kahden kauppa
 13. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 14. Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun
 15. Janne Niemisen Esalainen: Kirpputorien luonne on muuttunut 1990-luvulta, mutta pieni tunkkaisuus kuuluu edelleen asiaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.