F1:n MM-sarja alkaa "kuplassa" – lähes kaikki on koronan jäljiltä toisin

Mercedeksen Lewis Hamilton tavoittelee tänä vuonna seitsemättä maailmanmestaruuttaan, jolla hän nousisi Michael Schumacherin rinnalle mestaruuksien määrässä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Moni asia on muuttunut koronaa edeltäneestä normaalista, kun formula 1:n MM-sarjaa käynnistellään koronapandemian aiheuttamien siirtojen ja peruutusten jälkeen Itävallan Spielbergissä.

Kalenterissa on sunnuntaina ajettavan kilpailun lisäksi vasta seitsemän muuta Euroopassa ajettavaa kilpailua. Ne järjestetään yleisöltä suljetuissa tapahtumissa ja huolellisin varotoimin kymmenessä viikossa.

MM-tiimien henkilökunnan määrä on rajattu 80:aan, ja kaikki käyttävät suojavälineitä. Yleisön lisäksi kisoista on karsittu sponsorien edustajat ja muut vieraat. TV-väen lisäksi mediaa edustaa paikanpäällä vain 12 toimittajaa, jotka testataan koronaviruksen varalta 72 tuntia ennen saapumista.

Toimittajien täytyy pysytellä lehdistökeskuksessa, ja haastattelut toteutetaan videoyhteyden avulla.

Myös kilpatallien työntekijöille tehdään säännöllisesti koronatestejä. He matkustavat kisapaikoille yksityiskoneille, ja tiimiväki eristetään hotelleissaan "kuplaan".

Kaikenlaiset varikkokokoukset on kielletty, eikä kisojen jälkeen järjestetä tavanomaista palkintopalliseremoniaa.

Sunnuntaina päättyvä kilpailutauko on F1:n MM-sarjan pisin vuoden 1962 jälkeen.

– Odotus oli pitkä, mutta me ajamme sarjan rakkaudesta. Olemme kaivanneet kisoja, joten odotamme kauden avausta kärsimättöminä, Red Bull tallin johtaja Christian Horner totesi keskiviikkona.

– Kaudesta tulee jännittävä ja intensiivinen. Kisoja ajetaan kiivasta tahtia.

Verstappen rauhoitteli odotuksia

Red Bullin hollantilainen kuljettaja Max Verstappen tavoittelee Itävallan gp:ssä kolmatta perättäistä voittoa, muttei ota siitä ylimääräisiä paineita.

– Tärkeintä on, että minulla olisi kilpailukykyinen auto ja onnistuisin kilpailussa niin hyvin kuin mahdollista, Verstappen sanoi.

– Emmekkä ole suosikkeja tällä radalla. Viime vuonna oli kuuma ja onnistuimme hyvin moottorin jäähdytyksessä. Nyt en odota ainakaan helppoa voittoa, sillä Mercedes on taas vahva ja kilpailun suosikki.

Verstappen saavutti viime kaudella kolme voittoa ja kahdeksan palkintopallisijoitusta. Mercedeksen Lewis Hamilton tavoittelee tänä vuonna seitsemättä maailmanmestaruuttaan, jolla hän nousisi Michael Schumacherin rinnalle mestaruuksien määrässä.

Kuljettajien odotetaan osoittavan tukensa Black Lives Matter -liikkeelle polvistumalla ennen sunnuntain kilpailua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut