Hopea ei ole häpeä, mutta F1-Mercedes haluaa uudistua

Mercedes tiedotti maanantaina verkkosivuillaan, että Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kurvailevat mustilla autoilla viestiäkseen rasismin ja syrjinnän vastustamisesta. AFP / LEHTIKUVA

STT

Hopeanuolena tunnettu Mercedes ajattaa tulevalla kaudella formula ykkösten MM-sarjassa kahta pääväriltään mustaa autoa. Mercedes tiedotti maanantaina verkkosivuillaan, että Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kurvailevat mustilla autoilla viestiäkseen rasismin ja syrjinnän vastustamisesta.

Mercedes kertoo havainneensa, että tallin työntekijöistä kolme prosenttia kuuluu vähemmistöryhmiin ja 12 prosenttia on naisia.

– Olemme käyttäneet viime viikot nähdäksemme, millainen talli meillä on nyt ja millainen haluamme sen olevan tulevaisuudessa. Monimuotoisuuden puute osoittaa, että meidän pitää löytää uusia väyliä tavoittaa talentteja, joita emme nyt tavoita. Tallistamme tulee sitä vahvempi, mitä laajemmalta alalta haalimme osaamista, tallin tiedotteessa kerrotaan.

Mustien autojen lisäksi kuljettajien valkoiset ajohaalarit vaihtuvat tummaan sävyyn.

– Rasismilla ja syrjinnällä ei ole sijaa meidän lajissamme tai yhteiskunnassamme. Olen ylpeä, että voin olla mukana tallin, Lewisin ja Mercedes-Benzin mukana saattamassa tätä tärkeää sanaa, Bottas sanaili.

Hamilton sai tahtonsa läpi

Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton, kuusinkertainen maailmanmestari ja formula 1:n MM-sarjan ainoa mustaihoinen kuljettaja, on ollut yksi äänekkäimpiä Black Lives Matter -liikkeen tukijoita. Hamilton on kertonut kokeneensa syrjintää karting-ajoista aina kuninkuusluokkaan asti.

– On todella tärkeää, että käytämme tämän mahdollisuuden oppiaksemme yksilöinä ja yrityksinä, että merkittäviä tekoja ja muutoksia voidaan tehdä yhdenmukaisuuden puolesta. Olen henkilökohtaisesti kokenut rasismia ja nähnyt perheeni ja ystävieni kokevien rasismia. Puhun sydämestäni, Hamilton paalutti.

Tiedotteessa ei suoraan puhuta uudesta värimaailmasta Hamiltonin ideana, mutta vuolaat kiitokset antavat osviittaa idean isästä.

– Haluan kiittää Totoa (tallipäällikkö Wolff) ja Mercedesin hallitusta siitä, että heillä oli aikaa kuunnella, keskustella ja ymmärtää kokemuksiani. Tämä linjaus osoittaa, että meillä on muutoshalua ja tahtoa kehittyä koko organisaationa, Hamilton sanoi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut