Anastasia Kulikova käytti koronavirustauon pelityylinsä kehittämiseen

Anastasia Kulikova kertoo tehneensä suuria muutoksia muun muassa syöttöönsä. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomen naistenniksen kärkipelaaja Anastasia Kulikova nappasi Helsingin Talissa uransa toisen kaksinpelin SM-kullan ulkokentillä, mutta helpolla mestaruus ei finaalivastustaja Ella Haavistoa vastaan irronnut.

Turnauksen kärkisijoitettu Kulikova kaatoi Smashia edustavan Haaviston lopulta 6–3, 6–2, vaikka Haaviston hyökkäävä peliote ja pallon epäsuotuisat pomput turhauttivatkin Kulikovaa paikoin.

– Kuumuus teki pelaamisesta vaativaa. Olin myös väsyneempi kuin edellisinä päivinä, ja Ella pelasi hyvää ja aggressiivista tennistä, HVS:ää edustava Kulikova kertoi.

– Tuntuu todella hyvältä, että voin viimein pelata turnauksessa ja vieläpä voittaa sen. En ollut voittanut yhtäkään turnausta tänä vuonna, joten tämä on minulle todella suuri mestaruus. Se tuli vieläpä kotikentälläni Talissa.

WTA:n maailmanlistalla sijalla 532 oleva Kulikova, 20, on pystynyt muokkaamaan pelityyliään koronaviruksen aiheuttaman turnaustauon aikana. Turnauskiireessä muutokset olisivat todennäköisesti jääneet tekemättä.

– Olen tehnyt isoja muutoksia syöttööni ja muuttanut myös kämmenlyöntini otetta. Suurin keskittyminen on kuitenkin mennyt kunnon kehittämiseen.

Kulikovan kesä jatkuu kotimaan kisoilla. Kansainvälisistä turnauksista tietoa ei vielä ole, sillä lajin kattojärjestö ITF käynnistelee turnauksiaan parhaassakin tapauksessa vasta elokuun alussa.

– Mielestäni turnausten aloittaminen ei näytä kovinkaan positiiviselta juuri nyt. Mutta näemme, miten asian kanssa käy. Järjestäjät tietävät parhaiten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 2. Lahden Ahkeran GP-kisoissa ovat mukana lähes kaikki Suomen tämän hetken kärkiyleisurheilijat – maltti on valttia etenkin pikajuoksussa: "Vaikka pitää mennä kovaa, ei saa olla kiire"
 3. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 4. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 5. "Ensimmäisistä Kalevan kisoista tavoitteena on mitali" – Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen rikkoo ennätyksiään
 6. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 7. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 8. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 9. Ahkeran GP-kisoihin 2 500 ihmistä – Lahden stadionin yleisurheiluilta tulee olemaan loppuunmyyty
 10. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 11. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 12. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 13. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 14. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 15. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.