Annimari Korte juoksi huippuajat molemmissa starteissaan

Reetta Hurske, Annimari Korte ja Nooralotta Neziri pitivät Espoossa vauhtia. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomalaisten naisaiturien Annimari Korten, Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen ensimmäisestä keskinäisestä kilpailusta tuli riehakkaan vauhdikas. Korte voitti Espoon Teemakisojen ensimmäisen juoksun kauden kotimaisella kärkiajalla 12,81 ja toisen ajalla 12,82. Myös Neziri alitti 13 sekuntia kahdesti ja Hurske kerran.

Toni Kuusela kohensi Teemakisojen Vantaan osuudessa miesten keihään kärkituloksen 81,36 metriin. Kolmiloikkaaja Simo Lipsasen odotukset toteutuivat, kun hän ponnisti kärkituloksen 16,48 ja onnistui vauhdinjuoksunsa rytmityksessä.

Naisten aitajuoksut voittanut Korte kertoi Ylen tv-haastattelussa pettyneensä, koska hän kolhi käsiään Nezirin kanssa molemmissa juoksuissa. Muulle medialle hän ei ilmestynyt juoksuja kommentoimaan.

Neziri oli ensimmäisessä kilpailussa toinen ajalla 12,93 ja paransi toisessa 12,91:een.

– Olen tyytyväinen, vaikka jäin kakkoseksi, Neziri hihkaisi heti juoksun jälkeen.

Kauden avaus oli Nezirin uran ylivoimaisesti paras. Hänellä on ollut tapana parantaa aikojaan kauden aikana useilla kymmenyksellä.

– Minulla ei ollut tähän juoksuun minkäänlaisia odotuksia. Sanoin etukäteen valmentajalle, että voi tulla mitä tahansa 12,80 ja 13,20:n välillä. Onneksi meni lähemmäksi 12,80:ntä, Neziri naurahti.

Kovaa koulutusta

Neziri vahvisti, että hän kolhi käsiään Korteen kanssa molemmissa lähdöissä. Hän arveli sen verottaneen aikaa ehkä parilla sadasosalla.

– Olisi voinut mennä 12,89, mutta ei sillä ole mitään väliä, Neziri totesi ja keskittyi iloitsemaan vauhdikkaasta kauden avauksesta.

Korteen juoksut olivat tasapainoisia alusta loppuun. Nezirin startti oli varsinkin ensimmäisessä juoksussa heikko. Juoksun keskivaiheilla hän näytti etenevän jopa Kortetta rivakammin.

– Olen varmaan parantanut harjoituskaudella lähtöä enemmän kuin mitään muuta. Nyt en kuitenkaan ollut lähdöissä niin rohkea kuin harjoituksissa, Neziri tunnusti.

Neziri kertoi, että paineetkin olivat kovat, kun Suomen tasokas parhaimmisto kohtasi toisensa ensi kertaa tällä kaudella.

– Otin juoksusta paineita. Oli totinen kisa, vaikka kaikki on satsattu elokuulle, Neziri vahvisti.

– Mutta tällaiset kilpailut kouluttavat ihan älyttömästi.

Hurske juoksi ensimmäisessä startissa 12,98 ja toisessa 13,16.

– Ensimmäinen juoksu meni runttaamiseksi. Toinen harmittaa vielä enemmän, koska tavoitteena oli juosta kaikki juoksut alle 13 sekunnin, Hurske kertoi.

Lipsanen löysi tasapainon

Lipsasen tulos 16,48 on hänen parhaita typistetyllä 16 askeleen vauhdilla. Hän käytti kilpailussa ensi kertaa niin kutsuttua välimerkkiä eli toista askelmerkkiä viidennen vauhtiaskeleen kohdalla. Hän sai sen avulla vauhdinjuoksuunsa hyvän rytmin.

– Parasta kilpailussa oli fiilis, joka minulla oli kropassa. Se oli ihan jees, vaikka alla on vielä kovaa treeniä, eikä mitään herkistelyä, Lipsanen kertoi.

– Välimerkkiin piti aluksi keskittyä. Sitten se tuli alitajunnasta kuten harjoituksissa. Se tuntui toimivan hyvin. Olen luottavainen.

Lipsanen aikoo hypätä myös seuraavan kilpailunsa 16 askeleen vauhdilla. Sitten hän alkaa muokata loikkiaan 18 askeleen rytmistä elokuun pääkisoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.