Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Tim Väyrynen johti kahdella maalillaan HJK:n cupin lokakuiseen finaaliin

Viime heinäkuussa HJK:n riveihin palannut Tim Väyrynen teki lauantaina kaksi maalia läheltä, kun HJK kaatoi helteisellä Tehtaan kentällä Hakan Suomen cupin välierässä. HJK eteni maalein 3–2 (2–1) lokakuun alussa pelattavaan loppuotteluun.

Toni Koskelan valmentama liigan ja cupin suursuosikki saa cupin finaalissa vastaansa toisen välierän Inter–FC Lahti voittajan. Inter ja FC Lahti pelaavat sunnuntaina.

– Voi sanoa voiton olleen ansaitun. Meillä oli enemmän hyviä paikkoja. Puolustettiin hyvin lukuun ottamatta Hakan toista maalia, jossa Eero Markkasella ei olisi saanut olla boksissa niin paljon tilaa, päävalmentaja Koskela tiivisti.

Hakan valmentaja Teemu Tainiolla riitti jossiteltavaa, sillä etenkin Riku Riskin tekemä 1–3-maali tuli melko halvalla tavalla. Riski pääsi sijoittamaan pallon tyhjiin maalivahti Michael Hartmannin epäonnistuttua vastaantulossa keskikentälle.

– HJK on Suomen paras joukkue, mutta kun antaa kolme vältettävissä ollutta maalia, niin olihan siinä iso vuori kiivettävänä. Keli oli brutaali, kaikki antoivat kaikkensa, Tainio kuvasi hellettä.

HJK harmitteli takaiskuja

HJK oli ennen Hakaa pudottanut kesäkuun toisella puoliskolla jatkosta KPV:n Kokkolassa ja TPS:n Turussa.

– Kolme vieraspeliä helteisissä oloissa, ja matkustukset päälle. Ei Suomessa ole tällä tasolla yhtään joukkuetta, mitä vastaan ei pidä laittaa kaikkea peliin. Haka ei ollut pitkään aikaan hävinnyt panoksellista peliä, ja sen itseluottamus oli korkealla, Koskela sanoi.

Koskela oli iloinen finaalipaikasta ja kahdesta maalista, mutta parannettavaakin jäi liigan lähestyessä. HJK aloittaa liigapelit keskiviikkona matkaamalla FC Lahden vieraaksi.

– Päästimme itsekin helppoja maaleja. Toki emme odottaneetkaan helppoa ottelua. Mutta pääasia on jatkopaikka ja se, ettei tullut loukkaantumisia, Koskela sanoi.

Vain muutamaa minuuttia Väyrysen johtomaalin jälkeen Hakan laitapakki Jami Kyöstilän keskitys meni takaylänurkkaan yllättäen maalivahti Antonio Regueron. HJK:n hallinta jatkui, ja Väyrynen teki 32. minuutilla toisen maalinsa Hartmannin torjuttua kerran. Markkanen kavensi 2–3:een, mutta Haka ei saanut kunnollista loppukiriä aikaan.

---

Juttua korjattu klo 21.43: Jutun kaikki HJK-kommentit ovat päävalmentaja Koskelan, osa kommenteista ei ole Tim Väyrysen.