Kulikova ja Haavisto tenniksen SM-finaaliin, Niklas-Salminen luovutti välieränsä

Anastasia Kulikova voitti sekä kaksin- että nelinpelin mestaruudet vuoden 2018 ulkokenttien SM-kisoissa. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Anastasia Kulikova ja Ella Haavisto etenivät naisten kaksinpelin loppuotteluun tenniksen ulkokenttien SM-kilpailuissa Helsingin Talissa. Turnauksen ykkössijoitettu ja HVS:ää edustava Kulikova kaatoi välierässä seurakaverinsa Laura Hietarannan 6–4, 6–4.

Kulikova antoi tunnustusta vastustajalleen.

– Hänellä ei ollut ottelussa hävittävää ja hän uskalsi pelata rohkeasti vaihdellen peliä – kovaa yläkierrettä, pysäytyslyöntejä ja koholyöntejä. Minulle tärkeintä oli pysyä rauhallisena ja keskittyneenä jokaiseen pisteeseen, Kulikova kommentoi Tennisliiton tiedotteessa .

Kulikova voitti sekä kaksin- että nelinpelin mestaruudet vuoden 2018 ulkokenttien SM-kisoissa. Viime vuonna hän ei kisoihin osallistunut.

Viidenneksi sijoitettu, Smashia edustava Haavisto kukisti välierässään kolmanneksi sijoitetun ja vuonna 2018 sisäkenttien SM-kullan voittaneen Emma Eerolan selvästi 6–2, 6–1. Finaali pelataan sunnuntaina.

– Emme ole pelanneet Ellan kanssa vastakkain pitkään aikaan. Hänen pelityylinsä on täysin erilainen kuin Lauran. Tiedämme toistemme tyylit hyvin, joten tulossa on mielenkiintoinen finaali, arvioi Kulikova.

Miesten kisa yllätyksiä täynnä

Miesten kaksinpelin ensimmäisessä välierässä ykkössijoitettu Patrik Niklas-Salminen joutui luovuttamaan ottelunsa Patrick Kaukovaltaa vastaan jalkavaivan takia tilanteessa 4–6, 0–2. Niklas-Salminen jätti jo perjantaina nelinpelin puolivälieränsä kesken.

HVS:ää edustava Kaukovalta pääsee sunnuntaina tavoittelemaan uransa ensimmäistä SM-kultaa kaksinpelissä. Vastaan asettuu TVS:n Santtu Leskinen, joka kukisti Roni Hietarannan 6–3, 6–2. Leskinen pääsi turnaukseen karsintojen kautta.

– Pääsin hyvin Ronin syöttöön kiinni ja kenttä oli aika nopea tänään, pääsin ehkä siitä ottamaan vähän hyötyä irti. Rallit pysyivät vähän lyhyempinä kuin Roni olisi ehkä halunnut, Leskinen kertoi Tennisliiton Twitter-tilillä tehdyssä haastattelussa.

Miesten sarjassa on nähty kosolti yllätyksiä, sillä kärkisijoitetuista Harri Heliövaara ja Otto Virtanen olivat pudonneet jo aiemmin jatkosta.

Lauantaina pelataan vielä naisten nelinpelifinaali, jossa kohtaavat parit Sade Scharlin/Ella Tuomela ja Laura Hietaranta/Stella Remander, sekä miesten nelinpelin välierät.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut