Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yleisurheilukausi kuumenee Teemakisoissa hellelukemiin – juoksijat ja hyppääjät kilpailevat Espoossa, heittäjät Vantaalla

Yleisurheilu pääsee tänään totiseen vauhtiin Espoossa ja Vantaalla järjestettävissä Teemakisoissa. Suuri osa Suomen parhaimmistosta on mukana kaksiosaisessa tapahtumassa, jonka Yle leipoo kokoon lähetyksessään.

Juoksijat ja hyppääjät kilpailevat Espoossa, heittäjät Vantaalla. Tapahtumassa noudatetaan koronaohjeistuksia, joten molempiin tapahtumiin pääsee vain 400 katsojaa.

Espoon tapahtuman kohokohdaksi ennakoidaan naisten 100 metrin aitajuoksua, jossa Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske kohtaavat toisensa ensi kertaa tänä kesänä. Lotta Harala jahtaa kotimaista kärkikolmikkoa.

Korte juoksi kesäkuun alussa Lahdessa kauden kärkiajan 12,84, ja hänen viime vuonna juoksema Suomen ennätys on 12,72.

Miesten pika-aidoissa on yksi suosikki Elmo Lakka. Hän juoksi kauden avauksessaan kärkiajan 13,76. Hyvää vauhtia sopii odottaa nytkin, sillä hän on kohentanut ällistyttävän varmasti ennätystään joka kesä vuodesta 2013.

Lakan ennätys 13,49 täyttää ensi tiistaina vuoden.

Samuli Samuelsson ja Tuukka Huuskola jahtaavat pikamatkoilla kärkiaikojaan 10,37 ja 20,90.

Kinnunen mittaa Kuuselan vireen

Vantaan Teemaosuuden kärkilaji on keihäänheitto. Kultainen keihäs -kilpailun ohessa kilpaillaan kiekossa ja moukarissa.

Miesten keihäskilpailun suosikkeja ovat kyynärpäävammasta toipunut Toni Kuusela ja ennätystään kesäkuun puolimaissa parantanut Jami Kinnunen.

Kuuselan kärkitulos on 80,14 kevään leirikilpailusta. Kinnunen heitti Kuortaneella 79,12.

Kuusela tähtää lauantaina kauden kärkilukemiin ja jopa ennätykseensä, vaikka hän palaa heittopaikalle kyynärpäävamman jäljiltä.

– En pidä ennätystäkään mahdottomana. Sitä lähden hakemaan, tulee sitten tai ei, Kuusela ilmoitti perjantaina Vantaalla järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Kuuselan ennätys on 83,40 viime kesältä.

Valtanen haastaa Nokelaisen

Naisten keihäskilpailun suosikkeina heittävät ennätyksensä 57,84 Jyväskylässä tehnyt Julia Valtanen ja hallitseva Suomen mestari Heidi Nokelainen.

19-vuotias Valtanen keskittyy parantelemaan tulostaan. Nokelainen asettelee heittoaan muottiin, jolla hän parantaisi ennätystään 62,13 jossain vaiheessa kesää.

Nokelainen ja valmentaja Heli Rantanen ovat paneutuneet vauhdinjuoksuun, jotta se niveltyisi viime kausia paremmin heittoon.

– Odotan, että tilanteeni on parempi kuin viime vuonna. Viime vuonna saatoimme keskittyä vauhtiin vasta kesällä, kun oli niin paljon muuta korjattavaa. Nyt vauhti tuntuu helpommalta, koska sitä on harjoiteltu koko talvi, Nokelainen kertoi ennen kauden avaustaan.

Kahden viime viikon aikana Nokelainen on kasvattanut heittonälkää.

– Heitin keihästä viimeksi toissa viikon maanantaina. Siitä on kohta kaksi viikkoa, joten kiva päästä heittämään, Nokelainen totesi.