NBA:n koronatesteissä paljastui 16 positiivista näytettä

NBA keskeytti kautensa 11. maaliskuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koronaviruksen keskeyttämän kautensa jatkamiseen tähyävä NBA-koripalloliiga ja sen pelaajayhdistys kertoivat perjantaina, että 16 pelaajaa on antanut positiivisen näytteen liigan koronatestien ensimmäisessä vaiheessa. Testejä tehtiin tiistaina kaikkiaan 302, joten positiivisia näytteitä oli 5,3 prosenttia.

Lyhyessä tiedotteessa ei kerrottu positiivisen näytteen antaneita pelaajia tai heidän seurojaan. Indianan Malcolm Brogdon ja Sacramentossa pelaavat Jabari Parker ja Alex Len ovat jo kertoneet julkisesti tartunnastaan. Seurojen henkilökuntiin kuuluvien testituloksia ei ole kerrottu.

NBA keskeytti kautensa 11. maaliskuuta. Liiga pyrkii jatkamaan pelejä heinäkuun lopulla tiukkojen turvallisuusohjeiden myötä "karanteenikuplassa" Floridan Orlandossa, jossa mukana on 22 joukkuetta. Sitä ennen joukkueilla on kolmisen viikkoa kestävät harjoitusleirit.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut