Pajulahti järjestää Euroopan nuorten paraurheilukisat vuonna 2022

European Para Youth Games -kisoissa kilpaillaan yhdeksässä eri lajissa, joista yksi on maalipallo. Kuva lajin EM-kisoista Pajulahdesta kesältä 2017. Sami Kuusivirta

ESS

Liikuntakeskus Pajulahti isännöi paraurheilun European Para Youth Games -kilpailuja kesällä 2022. Kyseessä on eurooppalaisten nuorten paraurheilijoiden monilajitapahtuma, jossa kilpaillaan yhdeksässä eri lajissa. Kilpailupäivämäärät ovat 27.6.-4.7.2022.

Järjestelyistä vastaavat Liikuntakeskus Pajulahti ja Suomen paralympiakomitea. Vastaava tapahtuma järjestettiin Pajulahdessa myös vuosi sitten.

– Se, että saamme EPYG-kisat Suomeen myös vuonna 2022 on Euroopan paraperheeltä paras mahdollinen palaute Suomelle vuoden 2019 kisoista. Paljon sellaista oppia jäi haaviin, jota voimme soveltaa seuraavia kisoja rakentaessa. Nyt meillä on pari vuotta aikaa rakentaa yhdessä tapahtuma, joka tulee palvelemaan niin nuoria urheilijoita kuin paraliikettä laajemminkin, Pajulahden valmennuskeskuksen vetäjä Tero Kuorikoski sanoo tiedotteessa.

Viime kerralla kilpailuihin saapui tukijoukot mukaan lukien yli 600 osallistujaa 27 eri maasta Euroopasta. Kesälle 2022 järjestäjät odottavat suurempaa osallistujajoukkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.