Liiga vauhtiin 1. lokakuuta – askissa heti viimeisimmät finalistit

Kausi alkaa kevään 2019 finaalijoukkueiden HPK:n ja Kärppien kohtaamisella. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Miesten jääkiekon Liigan kausi 2020–21 alkaa torstaina 1. lokakuuta, liiga vahvisti torstaina julkaistessaan kauden otteluohjelman. Kausi alkaa kevään 2019 finaalijoukkueiden HPK:n ja Kärppien kohtaamisella, ja seuraavana iltana eli perjantaina 2. lokakuuta otellaan kuusi peliä.

Pelejä on aiempien kausien tapaan yhteensä 450 eli 60 ottelua joukkuetta kohden. Lopputulos on koronaviruspandemian kurittaman kevään jälkeen kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelän mieleen. Järvelällä lähti "iso kivi sydämeltä" ohjelman valmistuttua.

– Kyllä tämä meni urani kovimmaksi ohjelman tekemiseksi. On tehty varaohjelman varaohjelman varaohjelmaa, poikkeuksellisen kevään tuoman epätietoisuuden keskellä. Siihen nähden lopputulos on hyvä, että vielä kuukausi sitten epävarmuutta oli paljon, Järvelä kuvaili STT:lle torstaina.

Järvelä kiittää kanssasuomalaisia siitä, että näin pitkälle on Liigankin osalta jo päästy.

– Huhtikuun alussa näytti aika huolestuttavalta, ja Liiga kiittää Suomen kansaa kuuliaisesta ohjeiden noudattamisesta ja hallitusta sen toimista. Ollaan saatu tilannetta oikenemaan.

Liiga on tauolla Suomen EHT-turnauksen ajan 1.–9. marraskuuta, ja joulun aikaan pidetään viikon mittainen tauko. Runkosarjan päätöskierros pelataan 30. maaliskuuta 2021 ja pudotuspelit alkavat 1. huhtikuuta.

Finaaliottelut pelataan toukokuun kahdella ensimmäisellä viikolla ja kausi päättyy viimeistään 14. toukokuuta, jolloin pelattaisiin hykerryttävä seitsemäs finaali. Tuo olisi kautta aikain myöhäisin SM-päättyminen. Myöhennetyt ensi kevään MM-kiekot alkavat sitten 21. toukokuuta, joten kiekkojännäreillä riittää hehkua kesään saakka ensi vuonna.

Arkikiireet vievät jälleen pelit viikonloppuihin

Liigan pääpelipäivinä säilyvät perjantai ja lauantai, sillä otteluista 284 eli 63 prosenttia pelataan viikonloppuisin. Keskiviikkopelejä on 81 (18 prosenttia) ja tiistaina pelataan 56 ottelua (12 prosenttia). Loput pelit on siroteltu torstai-iltoihin.

– Viimeiset pari vuotta on trendi ollut se, että päälle 60 prosenttia peleistä on viikonloppuisin. Arkena pelaaminen ei ole kannattavaa, ihmisten arki vaan on niin kiireinen tänä päivänä. Paljon puhutaan siitä, että Liiga haluaa oluen virtaavan (viikonloppupeleissä), mutta kyllä se isoin tekijä on se, että ihmisten arki on niin kiireistä, että arkipeleihin ei ehditä entiseen tapaan, Järvelä kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kello 10 se avautui: Innokkaimmat tulivat jo eilen Kimolan kanavalle – Ari Vilamaa oli yksi ensimmäisistä sululla, yleisöä on kerääntynyt paikalle satamäärin ja veneitäkin on liikkeellä, katso kuvat
 2. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa
 3. Hyvinvointiyhtymä: päivystysavun numerossa ruuhkaa, koronatestien tulokset valmistuvat viiveellä
 4. Pelicansin valmennustiimi on kasassa – Päävalmentaja Tommi Niemelä saa rinnalleen tuttuja ja täysin uusia kasvoja
 5. FC Lahdella uusi härkäviikko edessä, olisiko ensimmäisen kotivoiton aika?
 6. Hämeen poliisi jatkaa Lahden Liipolan väkivaltaisen ryöstön selvittämistä – alueen valvontakameroiden omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin
 7. LAB ja LUT avaavat kampuksensa kahden viikon päästä, syksyllä käytössä sekä lähi- että etäopetusta
 8. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, Etelä-Savossa uusi tartunta noin kahteen kuukauteen
 9. Katinkullan perustajan Seppo Juurikon, 73, miljoonavelat vanhenivat vasta kuusi vuotta sitten – "En omista edes vaatteita, jotka minulla on ylläni"
 10. Kolme henkilöautoa paloi lunastuskuntoon Heinolassa
 11. Lahden Sykkeen Alko remontoidaan, myymälä suljettuna valtaosan elokuusta
 12. Hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyrityksen kohtalo selvillä tällä viikolla – Lahden kaupunginhallituksen äänestyksestä tulossa tiukka
 13. THL:n koronasovellus otetaan koekäyttöön huomenna
 14. Hollolan valtuutetuista moni asettumassa ehdolle kuntavaaleissa, suurin osa miettii kuitenkin vielä - katso listaus
 15. Otteluruuhkassa leikitään pelaajien terveydellä, FC Lahti aloittaa uuden härkäviikon FC Hongan isäntänä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.