Pippon tarina päättymässä: "Moottoriurheilun pitää säilyä Lahdessa tavalla tai toisella"

Onko lahtelaisen moottoriurheilun tulevaisuus uhattuna? Vuonna 1980 avatun Pippon moottoriradan toiminta päättyy näillä näkymin vuoden 2017 lopussa. Korvaavaa paikkaa ei ole toistaiseksi tiedossa. Arkisto/Mirja Hussain

Aleksi Sammalisto

Kujalassa sijaitsevan Lahden Moottoriurheilukeskus Pippon tulevaisuus on vaakalaudalla. Vuonna 1980 avatun radan toiminta päättyy näillä näkymin vuoden 2017 lopussa eteläisen kehätien rakennustöiden vuoksi.

- Saimme puhelinsoiton Lahden kaupungilta, jossa ilmoitettiin, että vuokrasopimus tullaan irtisanomaan. Virallinen kirje on tulossa tällä viikolla. Radan kohtalo on ollut vaakalaudalla jo pidemmän aikaa. Olemme vain odottaneet, että mikä se päivämäärä tulee olemaan. Annetun tiedon mukaan vuoden 2017 loppuun asti saamme siellä toimia, selvensi Lahden FK ry:n puheenjohtaja Risto Salonen Radio Voiman haastattelussa.

Lahdesta ei löydy tällä hetkellä korvaavaa ajopaikkaa, mikäli pahin skenaario toteutuu ja Pippo siirtyy ajasta ikuisuuteen. Lähimmät radat sijaitsevat Salosen mukaan Kouvolassa, Hartolassa, Riihimäellä, Hyvinkäällä ja Vihdissä.

- Tällä hetkellä ei ole mitään paikkaa tiedossa. Siitä tietenkin lähdetään, että korvaava paikka pitää saada, jos joudumme lähtemään Pipposta pois. Kaikki on vielä auki. Asiat selviävät varmaan tämän ja ensivuoden alun aikana.

"Emme suoranaisesti asiaa niele"

Lahden FK-kerhon historian tunnetuin kuljettaja on Williamsin F1-tallissa nykyisin kurvaileva Valtteri Bottas, jonka ajoharrastus alkoi monen muun nuoren tavoin Pippossa. Radan lopullinen sulkeminen olisi kova kolaus koko lahtelaisen moottoriurheilun tulevaisuuden kannalta.

- Jos harrastuspaikka häviää, niin sehän tarkoittaa, että Lahdesta ei tule enää uusia huippunimiä. Se olisi todella harmi. Meillä on lisäksi joka vuosi kuusi henkilöä palkkatöissä radalla, joten tällä olisi myös työllistämisvaikutuksia. Mihinkään emme ole mielestämme kuitenkaan lähdössä. Emme suoranaisesti asiaa niele, vaan alamme käymään Lahden kaupungin kanssa keskusteluita, miten asian suhteen edetään. Tavoitteemme on, että moottoriurheilun pitää säilyä Lahdessa tavalla tai toisella, julisti Salonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 3. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 6. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 7. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 8. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 9. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 10. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 11. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 12. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 13. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 14. Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla
 15. Viiden mitalin saalis tyydyttäisi Ahkeraa Kalevan kisoista – "Erityisesti lämmittää nuorten ensikertalaisten osanotto"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.