Pelicansin hallituksessa tukku vaihdoksia, Pentti Matikainen uutena mukaan

Lahden Pelicans oy:n yhtiökokouksessa tehtiin keskiviikkona useita henkilövaihdoksia yhtiön hallitukseen.

Uusina jäseninä hallitukseen nimettiin yrittäjä Juho Ruoti ja tunnettu jääkiekkopersoona Pentti Matikainen. Hallituksesta jäivät pois Ville Skinnari, Arto Kukkonen ja Jari Parkkonen.

Maajoukkueen päävalmentajana Suomen ensimmäistä arvokisamitalia Calgaryn olympialaisissa voittamassa ollut Matikainen tuo yhtiöön kiekko-osaamista ja Ruoti edustaa hallituksessa pienomistajien, yhteistyökumppaneiden ja paikallisten yrittäjien ääntä.

Hallituksessa jatkavat pääomistaja Pasi Nurmisen lisäksi Tommi Kurkaa, Simo Santapukki ja Perttu Nousiainen.

Pelicansin taustat ovat herättäneet huomiota keväästä lähtien. Tuolloin Nurminen kasvatti omistuksensa yhtiössä 52 prosenttiin. Kesäkuun ylimääräisessä yhtiökokouksessa hallitukseen valittiin Nurminen, Nousiainen, Kurkaa, Santapukki, Parkkonen, Kukkonen ja Skinnari.

Viime viikolla Yle kertoi laajassa artikkelissaan Nousiaisen johtaman Nuorisosäätiön laajoista ja osin peitellyistä liiketoimista. Nuorisosäätiöllä on myös rakennushankkeita Lahdessa, ja paikallinen rakennusyhtiö SSR Group on saanut säätiöltä suuria urakoita.

Pari viikkoa sitten Nurminen ei ESS:n haastattelussa sulkenut pois henkilövaihdosten mahdollisuutta, mutta myös kehui hallituksen yhteistyötä. Ylen uutiset Nousiaisesta ja Nuorisosäätiöstä tulivat vasta myöhemmin.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut